Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΚΟΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ κ. ΣΦΥΡΗ

Ο Διευθυντής του Κ.Υ. κ. Μαχαίρας με έγγραφο το οποίο κοινοποίησε και σε μένα απαντά στον κ. Σφυρή στα όσα αναφέρθηκε το γραφείο τύπου του σε ιστολόγια και εφημερίδες κατά του Κ.Υ. και εντελώς κακόβουλα εναντίον μου προσωπικά. Ο κ. Σφυρής βέβαια έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι δεν διστάζει να «παίζει» με θεσμούς και λειτουργίες που υπηρετούν τον ίδιο το λαό αρκεί να εξυπηρετείται ο ίδιος και οι δόλιες σκοπιμότητές του. Στην προκειμένη περίπτωση επεχείρησε βέβαια να πλήξει ανεπιτυχώς, μέσω του Κ.Υ. την επαγγελματική και επιστημονική μου προσωπικότητα αλλά και την μακρόχρονη κοινωνική προσφορά μου στα θέματα υγείας.

Το υπηρεσιακό έγγραφο του διευθυντή του Κ.Υ. κ. Μαχαίρα ασφαλώς ανατρέπει τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς του γραφείου τύπου του κ. Σφυρή και προς το Κ.Υ. και προς το πρόσωπό μου. Η οριστική ανατροπή όμως των κακοηθειών του κ. Σφυρή θα προέλθει από την απάντηση του λαού της Ερμιονίδας στις 7 Νοέμβρη. Οι πολίτες της Ερμιονίδας είναι αυτοί που γνωρίζουν την αλήθεια και είναι οι μόνοι υπερασπιστές μου.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

6η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ Κρανίδι…12/10/2010 ΚΡΑΝΙΔΙ-ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Τ.Κ. 21300

Τηλ. 27540 -22222- 22353-4

FAX: 27540-29168 Α.Π.443/2010

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

κ. Σφυρή Δημήτρη

ΚΟΙΝ: 1)ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ Γ.Ν.ΝΑΥΠΛΙΟΥ

κ. Καλομοίρη Δήμητρα

2)ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ Κ.Υ.Κ.

κ. Καμιζή Δημήτρη

Κε Δήμαρχε,

μετά την ανάρτηση σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, δυσφημιστικά σε βάρος του Κ.Υ. Κρανιδίου σχόλια, από το γραφείο τύπου του συνδυασμού σας, τα οποία ασφαλώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική κατάσταση της λειτουργίας του Κ.Υ., επιθυμώ να σας γνωρίσω τα ακόλουθα:

Από το 1986, οπότε άρχισε την λειτουργία του το Κ.Υ.Κ., ξεκίνησε μία συνεχής προσπάθεια για την αναβάθμιση των παρεχομένων ιατρικών υπηρεσιών, που προϋπέθετε άρτιο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Οι δυνατότητες της Πολιτείας ήταν οι συγκεκριμένες που γνωρίζουμε για όλα τα Κ.Υ. και καταβάλλαμε μεγάλες προσπάθειες, προκειμένου να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Έτσι πετύχαμε με την βοήθεια των ευεργετών –δωρητών της περιοχής να εξοπλίσουμε το Κ.Υ.Κ. και τα Π.Ι. με καρδιογράφους, το Κ.Υ. με ειδική μονάδα αυξημένης φροντίδας, το μικροβιολογικό εργαστήριο με σύγχρονους αιματολογικούς, βιοχημικούς, ορμονολογικούς αναλυτές, και με προσωπικές ενέργειες του κ. Καμιζή να εξοπλίσουμε και πάλι με δωρεές , το Κ.Υ. με δύο καινούργια ασθενοφόρα , άρτιο εξοπλισμένο τμήμα υπερήχων και τελευταίου τύπου ακτινολογικό μηχάνημα.

Όλα αυτά καθιστούν το Κ.Υ.Κ. ένα από τα καλύτερα εξοπλισμένα και άρτια λειτουργούντα πανελληνίως. Ειδικές εξετάσεις όπως υπερηχογραφήματα, ορμονολογικές εξετάσεις, καρκινικοί δείκτες και γλυκοζιλιωμένη αιμοσφαιρίνη, γίνονται σε ελάχιστα Κ.Υ. στην Ελλάδα.

Έτσι η αναφορά σας, ότι το Κ.Υ. έχει φτάσει << στο σημείο της απόλυτης εξαθλίωσης αφού δεν υπάρχουν φάρμακα και γάζες >> είναι τουλάχιστον ανεπιτυχής.

Ενώ είναι γνωστά πανελληνίως τα προβλήματα εφοδιασμού των νοσοκομείων από τους προμηθευτές λόγω οικονομικής κρίσης , φροντίσαμε έγκαιρα και με την βοήθεια του Γ.Ν Ναυπλίου, δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα.

Εάν είχατε αντιληφθεί τα προβλήματα που αναφέρετε, θα έπρεπε να είχατε επισκεφθεί κατά την διάρκεια της θητείας σας, τουλάχιστον μία φορά το Κ.Υ. για να δούμε μαζί πως μπορούμε να βοηθήσουμε.

Από προσωπική μου εκτίμηση, μετά την 25ετή συνεργασία μου, θεωρώ ότι το διοικητικό και το επιστημονικό έργο του κ. Καμιζή τόσο στο Κ.Υ.Κ. όσο και γενικότερα στο σύστημα Υγείας, είναι σημαντικότατο και αναγνωρισμένο και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση.

Ο κ. Καμιζής ασχολείται με τον Παθολογικό τομέα, νοσηλεύοντας ασθενείς πέραν του 24ώρου στο Κ.Υ. και προσφέροντας πολύ περισσότερα απ΄ ότι υποχρεούται, εκτελώντας εθελοντικά υπερηχογραφήματα στο Κρανίδι (από την ίδρυση του Κ.Υ. ) αλλά και στην Ερμιόνη, προκειμένου το Κ.Υ. να προσφέρει καλύτερες ιατρικές υπηρεσίες.

Δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου, ότι το ιατρείο του κ. Καμιζή έχει μετατραπεί σε πολιτικό γραφείο, όπως αναφέρετε, ενώ διαπιστώνω καθημερινά τις ουρές από ασθενείς που σχηματίζονται για υπερηχογραφήματα, όπως άλλωστε προκύπτει και από τα τηρούμενα βιβλία ασθενών των ιατρείων.

Τέλος, θα παρακαλούσα, οι δημόσιοι χώροι και ιδιαίτερα ο χώρος παροχής ιατρικών υπηρεσιών, όπως το Κ.Υ. να παραμείνουν εκτός κομματικής αντιπαράθεσης.

Ο ΕΔΥ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Υ. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου