Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ


Με αφορμή τις αναφορές των γνωστών κύκλων στα γεγονότα που ακολούθησαν τη μηνυτήρια αναφορά των μελών της γνωστής συντονιστικής επιτροπής (Αποστόλου Παναγιώτη, Γεωργίου Σταύρου και Πέτρου Πέτρου) και την παραπληροφόρηση και παραποίηση που υπήρξε, θέλω να αναφέρω τα εξής:
1)      Στα θέματα αυτά έχει δοθεί απάντηση από το μονομελές Πρωτοδικείο (διαδικασία προσωρινών μέτρων) με την οποία απορρίπτεται η αίτηση της επιτροπής για παύση και κλείσιμο του δεματοποιητή και του γύρω χώρου.
2)      Ουδέποτε καλέστηκα για κατάθεση από το Α.Τ. Κρανιδίου τόσο εγώ όσο και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας. Και σαφώς, αν ήθελαν να μας καλέσουν για κατάθεση, θα μπορούσαν πολύ εύκολα να μας βρουν γιατί βρισκόμαστε μαζί με άλλους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους στον χώρο της μεγάλης πυρκαγιάς για την αποτίμηση των ζημιών και την προσφορά βοήθειας στους πυροσβέστες και στους εθελοντές, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι αγνοώντας τη βιβλική καταστροφή που έγινε στον τόπο μας έτρεχαν στα δικαστήρια (γνωστή και προσφιλής τους αυτή η τακτική) για να ενοχοποιήσουν άλλους για τα ανοσιουργήματα και τα εγκλήματα που αυτοί έκαναν. Και στον χώρο αυτό υπήρχε πληθώρα αστυνομικών οργάνων, που θα μπορούσαν να μας ειδοποιήσουν.
3)      Η παρουσία μου στο Α.Τ. Κρανιδίου αμέσως μετά την εντολή σύλληψης του οδηγού απορριμματοφόρου, το οποίο ΔΕΝ εναπέθεσε σκουπίδια στον Σταυρό Διδύμων και εναντίον του οποίου ΔΕΝ υπήρχε κατηγορητήριο, είχε τον χαρακτήρα της συμπαράστασης και της προστασίας των εργαζομένων όταν λειτουργούν νόμιμα και όπως προβλέπει η Υπηρεσία. Αναγνωρίζοντας το άδικο της εντολής σύλληψης του οδηγού του απορριμματοφόρου, παρουσιάστηκα με τη δική μου θέληση και τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου έτσι ώστε να μην υπάρξει καμία επίπτωση στον καθόλα νόμιμο οδηγό του απορριμματοφόρου και είχα το θάρρος και την παρρησία ενώπιον των αστυνομικών οργάνων να διεκδικήσω το δίκαιο του εργαζομένου στον Δήμο και να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων και της δικαιοσύνης, αναφέροντάς τους ρητά ότι οι εργαζόμενοι τήρησαν ό, τι η Υπηρεσία αναφέρει, ότι πρέπει να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι και αν υπάρξει περίπτωση σύλληψης ατόμου, τότε αυτός θα είμαι εγώ.
4)      Το βάσιμο των επιχειρημάτων μας και η αγωνιστική μας τάση οδήγησαν τις Υπηρεσίες (αστυνομικές και δικαστικές) στην απόφαση ότι δεν υπάρχει καμία σύλληψη και καμία αυτόφωρη διαδικασία. Και μετά την κατάθεση του οδηγού και τη δική μου, η οποία έγινε μετά από δική μου απαίτηση και όχι της υπηρεσίας, δεν υπήρξε συνέχεια και αφεθήκαμε ελεύθεροι.
5)      Θέλω, τέλος, να ρωτήσω τη γνωστή συντονιστική επιτροπή: Αν κάποια στιγμή ισχύσει αυτό που λέτε (κλείσιμο της μονάδας δεματοποίησης) και τα δέματα και τα σκουπίδια παραμείνουν ως έχουν στον Σταυρό Διδύμων (γιατί το αποτέλεσμα μαθηματικά αυτό θα είναι) μήπως θα έχετε ολοκληρώσει και τη δεύτερη φάση του εγκλήματος μετά την πρώτη, που ήταν η εγκατάσταση του δεματοποιητή σύμμεικτων απορριμμάτων;

Ο Αντιδήμαρχος
Σταύρος Κούστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου