Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Αναδημοσίευση άρθρου από το stamdamd.blogspot.com

Όταν κάτι αρχίζει να αλλάζει στον τόπο μας, κάποιοι σπεύδουν να το αφανίσουν
Όλοι οι «έμμισθοι» λασπολόγοι και προβοκάτορες συνενώθηκαν σε ένα σύνολο, όταν άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι η εποχή της παρασιτικής προσκόλλησης στο όχημα του Δήμου, για  εξασφάλιση του επιούσιου, έχει περάσει «ανεπιστρεπτί». 
Σπασμωδικές κινήσεις, τραμπουκισμοί, εκφοβισμοί!!
            Παραπληροφόρηση διαδέχονται η μία την άλλη και αποτελούν 
το κύκνειο άσμα μιας μικρής - ευτυχώς - ομάδας...
Παλεύουν απεγνωσμένα να επαναφέρουν τις παλιές καλές εποχές  της ασύδοτης σπατάλης του δημοσίου χρήματος, της αρπαχτής, των χαμένων κονδυλίων, της πλήρους αδιαφάνειας της πολιτικής ζωής.
Ενδεικτικά αναφέρω τις συμβάσεις με τους ιδιώτες εργολάβους 700,000 Ευρώ το 2010 δαπάνησαν οι 2 τέως δήμοι  για την αποκομιδή των σκουπιδιών,  200,000 Ευρώ το 2012.
Η διχοτόμηση του κοινωνικού ιστού και η τεχνητή ένταση που ακουμπάει την χυδαιότητα και τον τραμπουκισμό είναι τα όπλα στρατηγικής που επέλεξαν οι γνωστοί αγωνιστές του τόπου μας για να καλύψουν την ανικανότητα τους και να απομακρύνουν τις όποιες λύσεις διαχείρισης των προβλημάτων του Δήμου.
Στοχοποιούν τον όποιο συμπολίτη μας εκφράζει άποψη για τα κοινά και προσπαθούν να τον εξουδετερώσουν με  ύβρεις, προπη-
λακισμούς, παραβίαση προσω-πικών δεδομένων, ακόμα και με χειροδικία, αναγάγοντας την ανοιχτή παλάμη, ρυθμιστή της ελεύθερης έκφρασης και της πολιτικής ζωής στον τόπο μας.
Η «αποκάλυψη» για τον κ.Σφυρή για τα «έργα    και τις ημέρες του» ξεκίνησε με την παρουσίαση της κατάντιας του τέως Δήμου Κρανιδίου, όταν παρουσιάστηκε στον Απολογισμό της Δημοτικής Αρχής.
Σκηνοθετημένη παρουσίαση τη χαρακτήρισε ο άνθρωπος που διατέλεσε Δήμαρχος τέσσερα χρόνια, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη κάθε δημότη που ήταν υποχρεωμένος να ζει καθημερινά την εγκατάλειψη και την παρακμή της πόλης του.
Και για να συγκαλυφθεί η αλήθεια επιστρατεύθηκαν οι γνωστοί από τα παλιά αγωνιστές.
 Οι ίδιοι άνθρωποι που αγωνιστικά και πανηγυρικά εγκατέστησαν τον Δεματοποιητή γνωρίζοντας πολύ καλά ότι τα δέματα δεν είχαν αποδέκτη, οι ίδιοι ακριβώς καταγγελτικά και υποκριτικά εμποδίζουν σήμερα τα δέματα να απομακρυνθούν με τις νταλίκες της Περιφέρειας και τα απορριμματοφόρα του Δήμου να αδειάσουν τα σκουπίδια.
Σήμερα 24 – 8 – 2012, ο κ. Αντωνόπουλος μετά την μήνυση σε Αντιδήμαρχο, οδηγό και εργάτη του Δήμου, εμποδίζει πάλι με καταγγελίες στην αστυνομία τα σκουπίδια να φύγουν από τον δεματοποιητή με τις νταλίκες της Περιφέρειας και φωτογραφίζει  μάλιστα    τα κατορθώματα του.
                Γνωρίζουμε όλοι ότι  η κατάσταση στο χώρο του Δεματοποιητή είναι εκρηκτική, γνωρίζουμε επίσης όλοι πολύ καλά ότι η αρμοδιότητα για την διαχείριση του χώρου και την απομάκρυνση των δεμάτων είναι ευθύνη και δαπάνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, άρα λογικό θα ήταν όλοι αυτοί οι αγανακτισμένοι δημότες να στρέψουν τα ένδικα μέσα και την αγανάκτηση τους προς τον αρμόδιο φορέα.
Ο αγώνας τους  σ’ αυτήν την περίπτωση θα  ήταν δίκαιος  και  θα νομιμοποιούσε και τις ενθαρρυντικές απόψεις συμπολιτών μας, που έχουν αναλάβει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και εξεγείρονται επιλεκτικά μόνο όταν θίγονται  προσωπικά.
Η απομάκρυνση των δεμάτων και η διαχείριση των σκουπιδιών έτσι όπως έγινε δεκτή από το σύνολο των φορέων, δηλαδή με την εγκατάσταση ΚΔΑΥ – Κομποστοποιητή απογυμνώνει και απομονώνει πολιτικά, όλους εκείνους τους λάτρεις της ρουσφετολογικής και διεφθαρμένης εξουσίας.
Μια μικρή αναφορά και σε μια ακόμα μικρή διεκδίκηση των ημερών, που ελπίζουμε να αποδώσει και τα πολυαναμανόμενα οφέλη :
Πριν όμως από την απόδοση του φακέλου από τον κ. Γεωργίου στην Βουλή των Ελλήνων, έχει προηγηθεί και πάλι η ενημερωτική επιστολή του Καμιζή προς όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Και καλό θα ήταν για όλους μας να παρακολουθούμε την σελίδα του Δήμου καθημερινά για να μην προβαίνουμε σε άσκοπες ενέργειες.
Άρα υποθέτω, ότι για να μην πάει χαμένη η επίσκεψη  στη Βουλή μεταξύ των άλλων φακέλων, ο κ. Γεωργίου να έχει πάρει μαζί του και τον φάκελο της απένταξης της Αποχέτευσης Κρανιδίου από το Ταμείο Συνοχής ύψους  11.500.000, 00 Ευρώ και του χαμένου προγράμματος Θησέας ύψους 600.000,00 Ευρώ της σύνδεσης του αγωγού της Κοιλάδας με τον Βιολογικό Κρανιδίου.
Η  κρίση αξιών και ιδεολογιών, που μαστίζει την κοινωνία μας έχει σαν αποτέλεσμα «ΟΛΟΙ» ΚΑΙ «ΟΛΑ»  να ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ…..
Οι «ευνοημένοι» συμπολίτες, μέχρι πρόσφατα, από τις συγκυρίες χάνοντας τα προνόμια και απομυθοποιώντας τους ρόλους,  του «ανεξάρτητου δημοσιογράφου», συμπαρασύρουν μαζί τους και άλλους συμπολίτες μας, που τάχθηκαν στο πλευρό τους και τους πρόσφεραν μέχρι σήμερα θεωρητική στήριξη.
Όλων αυτών των βαθιά σκεπτόμενων με αντικειμενική κρίση πολιτών, των  ενημερωμένων μπλόγκερ, των ιδεολόγων, των κοινωνικά πρωτοπόρων τέλος πάντων.
Τις τελευταίες  μέρες  έπεσαν τα προσωπεία και ξέπεσε ο κοινωνικός διάλογος σε έσχατα επίπεδα αφήνοντας εκτεθειμένη  για τον ξεπεσμό της την κοινωνία μας  και την αξιοπρέπεια συμπολιτών μας, που τόλμησαν να εκφράσουν διαφορετική άποψη και να δώσουν διαφορετική προοπτική.
Για αυτό λοιπόν, για να μην αυτογελοιοποιηθουμε σαν κοινωνία προτείνω σε όλους όσους συμμετέχουν ενεργά στο διαδίκτυο
Να καταδικάσουν το εικονοσκόπιο...  για τις μεθόδους  εκφοβισμού του δημόσιου διαλόγου και  το προσβλητικό περιεχόμενο των αναρτήσεων του για θεσμούς και πρόσωπα ΚΑΙ συμβολικά,  όλα τα μπλόγκ της επαρχίας, να το κατεβάσουν  από  τη   λίστα των ιστολογίων  που παρακολουθώ .

Ένας φίλος από τα παλιά
και Φανατικός Αναγνώστης
του Σταμάτη Δαμαλίτη
-----------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου