Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Ο κατήφορος κ. Σφυρή σας έχει οδηγήσει σε επικίνδυνο σημείο για τον Δήμο και την Πατρίδα μας.



  Ο θλιβερός κατήφορος σας  κ. Σφυρή στο θέμα της εγκατάστασης των ¨φωτοβολταϊκών ¨, δεν έχει σταματημό. Μετά τα ψεύδη που είπατε στο Δημοτικό Συμβούλιο, την αποπροσανατολιστική, διασπαστική, μειοδοτική, υποχωρητική και συμβιβαστική πολιτική σας, όπου αυτό που σας ενδιέφερε ήταν αν τηρούνται οι προδιαγραφές και οι όροι που αναφέρουν τα σχετικά έγγραφα εγκατάστασης αυτών των μονάδων ( κάνατε και έγγραφες αναφορές για αυτά ) και όχι το πώς δεν θα προχωρήσει η εγκατάσταση,  μέσα στην απόγνωσή σας να τα βάζετε, κατά την προσφιλή σας χρόνια πολλά τώρα με τον ¨ συνήθη ύποπτο ¨για τα πάντα,  με τον Δήμαρχό μας Δημήτρη Καμιζή. Για όλα όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας και ίσως όχι μόνο, φταίει ο Δήμαρχός μας. Και όλα αυτά μέσα στην όπως πάντα απέλπιδα και ανεπιτυχή προσπάθεια σας να κρύψετε και να αποφύγετε τις δικές σας ευθύνες, αλλά και τις ευθύνες αυτών που υπέγραψαν για να εγκατασταθούν τα φωτοβολταϊκά. Απλά μέσα στη σφαίρα της αυταπάτης αλλά κυρίως της απόκρυψης των ευθυνών σας, μένετε με το αίσθημα της φρούδας και επίπλαστης ικανοποίησης, ότι επιτελέσατε το μέγιστο χρέος σας προς τον Τόπο μας, άρα μόνος σας παίρνετε και το δικαίωμα να υπερηφανεύεστε για τα έργα και τις ημέρες σας. Όμως οι Δημότες και οι Δημότισσες έχουν και μνήμη και κρίση και γνώση και στέκονται πολύ μακρυά από εσάς, τα λεγόμενα, τις προσεγγίσεις, τις διαπιστώσεις, τις πρακτικές και τις επιδιώξεις σας. Και επειδή ¨ κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια ¨, δεν πείθετε κανένα. Μια από τα ίδια. Δεν περιμέναμε βέβαια και τίποτα διαφορετικό.
  Η σύγχυσή σας  όμως σας οδηγεί και σε μια επικίνδυνη,  για τον Τόπο και την Δημοκρατία, αήθη επίθεση εναντίον της ελεύθερης  ενημέρωσης και της διακίνησης των ιδεών και των θεμάτων. Κάπου εκεί που ξεχνάτε  τον Δήμαρχό μας, τα βάζετε  και με το blog του κ. Δαμαλίτη, ¨Ερμιονίδα μας αρέσει δεν μας αρέσει ¨, καταλογίζοντάς του τα ακαταλόγιστα που υπάρχουν μόνο στην φαντασία σας. Όμως  ταυτόχρονα δείχνετε  και το πως θεωρείτε  την δημοσιογραφία, την διακίνηση των ιδεών  και την πληροφόρηση. Μόνο η ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη πρέπει να υπάρχει κατ΄ εσάς. Και όποιος θελήσει με στοιχεία να σταθεί κριτικά απέναντί σας, είναι ύποπτος ( ποιος μπορεί να ξέρει τι μορφής ύποπτος ), δέσμιος και καθοδηγείται από κέντρα και διευθυντήρια που μόνο στο μυαλό και την πρακτική σας υπάρχουν.
Κύριε Σφυρή,
  Ο Δήμαρχος μας Δημήτρης Καμιζής και η Προοδευτική  Πατριωτική Συμπαράταξη Ερμιονίδας, έχουμε  το δικό τους επίσημο ηλεκτρονικό βήμα έκφρασης από το 2009, πολύ πριν το δικό σας. Μέσα από εκεί υπάρχει συνεχής με ποικίλα θέματα και από αρκετούς γράφοντες δραστηριότητα, γεγονός που τυγχάνει ευρύτατης αναγνώρισης, που φαίνεται μέσα από την συνεχώς αυξανόμενη επισκεψιμότητα, και αυτό σας ενοχλεί και σας φοβίζει. Δεν περιμένουμε  κάθε Πέμπτη,  όπως εσείς έχετε εξαγγείλει για το δικό σας  blog, να κάνουμε  ανάρτηση ( παρεμπιπτόντως γιατί επιλέξατε την Πέμπτη και όχι κάποια άλλη μέρα της βδομάδας ή μάλλον τι κάνετε τις άλλες μέρες της βδομάδας ; ). Δεν έχουμε τίποτα το ιδιαίτερο και με κανένα γιατί έχουμε την δυνατότητα αυτόνομα και υπεύθυνα να εκφραζόμαστε και με πολλούς τρόπους. Αυτό το έχετε ¨καραμέλα ¨, για να δικαιολογείτε την αδυναμία και την ανυπαρξία σας και να μας καταλογίζετε, χωρίς επιτυχία βέβαια, πρακτικές προσφιλείς σε εσάς και το περιβάλλον σας. Σας ενοχλεί και σας απογοητεύει το γεγονός ότι κάποιοι συμπολίτες μας μπορούν να ομολογήσουν δημόσια ότι κάποια πράγματα σε τούτο το Δήμο Ερμιονίδας γίνονται καλά, σε αντίθεση με την άκριτη, στείρα και αξιωματική σας θέση ότι τίποτα δύο χρόνια δεν έχει γίνει σωστά, ενώ εσείς στην θητεία σας ως Δήμαρχος είχατε κάνει τόσα πολλά και πρωτίστως σωστά. Σε αυτή σας την αυταπάτη και ψευδεύσθηση, μας συγχωρείτε σηκώνουμε τα χέρια και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα να σας επαναφέρουμε. 
  Σας έχουμε αποδείξει ότι ποτέ δεν κρυφτήκαμε, όπως εσείς, γιατί πάντα μιλάμε με στοιχεία, με έγγραφα ( και δυστυχώς για εσάς, έγγραφα υπάρχουν αρκετά ) και λέμε την αλήθεια έστω και αν ¨ πονάει ¨ και δεν είμαστε κοντοπρόθεσμα αρεστοί. Πρώτιστο καθήκον μας είναι να λέμε την αλήθεια και όχι να λαϊκίζουμε για να μοιράζουμε υποσχέσεις και κλίμα τεχνητής ευφορίας. Γιατί διαμορφώνουμε άποψη, θέσεις και πολιτική σε επαφή και αναφορά με τις λαϊκές κοινωνικές τάξεις, που σήμερα συνθλίβονται και εξαφανίζονται. Και για τις αλήθειες που έχουμε πει, η καθημερινότητα του Δήμου και της Πατρίδα μας και μας επιβεβαίωσε και μας επιβεβαιώνει καθημερινά, προς μεγάλη λύπη, θλίψη και απογοήτευσή σας.
  Σαφώς αποδεχόμαστε και την κριτική και την αντίθετη άποψη, αρκεί να είναι στοιχειοθετημένη, καλοπροαίρετη και να συμβάλει στην προώθηση και λύση προβλημάτων, διότι η Παράταξή μας είναι βαθιά δημοκρατική και αγωνιστική και έχει δώσει εξετάσεις για αυτό και όχι μόνο. Και τέτοια κριτική έχουμε δεχτεί και έχουμε σταθεί απέναντί της όπως απαιτεί το ύφος και το ήθος Δημοκρατικών ανδρών και Δημοκρατικής Παράταξης.  
  Δεν μπορεί όμως να μας αφήνει απαθείς και ασυγκίνητους η χωρίς όρους και αρχές επίθεσή σας σε όποιον διαφωνεί μαζί σας. Είναι φαινόμενο που άπτεται των Δημοκρατικών θεσμών.  Έχουμε διδαχτεί και κάνει τρόπο σκέψης και δράσης τον σεβασμό και την τιμή με τις πράξεις μας σε όλους όσους πάλεψαν και έπεσαν για την κατάκτηση, καθιέρωση και διεύρυνση της Δημοκρατίας σε όλη την Γη και την Ελλάδα κυρίως. Και  η προσπάθεια μείωσης, σπίλωσης, απειλής και απόδοσης χαρακτηρισμών και ετικετών,  σε όποιον με στοιχεία στέκεται κριτικά απέναντί σας, στην σημερινή συγκυρία που όλα στην Πατρίδα μας καταργούνται και γκρεμίζονται, είναι άκρως επικίνδυνη και αντιδημοκρατική. Μας θυμίζει κ. Σφυρή τις θεωρίες περί στρατευμένης τέχνης και ελεγχόμενης πληροφόρησης και άλλες εποχές που ο λαός μας αντιπάλεψε και τις νίκησε και άλλα καθεστώτα που γκρεμίστηκαν σαν χάρτινοι πύργοι. 

Σταύρος Κούστας

Αντιδήμαρχος Δήμου Ερμιονίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου