Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑΪΤΙΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!




 Τις τελευταίες μέρες βρέθηκα και εγώ στο βουνό κοντά στους κατοίκους του ΛουκαΙτιού, μαζί με τον Δήμαρχό μας Δημήτρη Καμιζή και άλλους Δημοτικούς Συμβούλους της Παράταξής μας για να ενώσουμε την φωνή μας και να συμπαρασταθούμε στον αγώνα που κάνουν, για να υπερασπιστούν την Γη τους, τον Τόπο τους, το περιβάλλον και τις αγροτοκτηνοτροφικές ασχολίες τους. 
  Πέρα από την ατέλειωτη συγκίνηση που νιώσαμε, θαυμάσαμε τους γέροντες, τους νέους, τα παιδιά και τις γυναίκες που με απαράμιλη αποφασιστικότητα στέκονται εκεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες και την κούραση και δηλώνουν πως με τίποτα δεν θα επιτρέψουν να καταστραφεί το δάσος της περιοχής και το βιός τους, προκειμένου να περάσουν τα σχέδια των ληστικών κέντρων και υπηρεσιών και να εγκατασταθούν οι μονάδες των φωτοβολταϊκών στην περιοχή τους.
  Μαζεμένοι σε παρέες, συνυπάρχουν ξεπερνώντας ψυχρότητες και αντιθέσεις που υπήρχαν μέχρι πριν λίγο μεταξύ τους, συζητούν για το πρόβλημά τους, δίνοντας ταυτόχρονα και τις προεκτάσεις που έχει. Στις φωτιές που ανάβουν, ψήνουν και πίνουν και το κρασάκι τους δίνοντας και μια άλλη νότα στον αγώνα τους. Η αλλυλεγγύη που εκφράζεται, ενάντια σε αυτό που προϋπήρχε δίνει ένα τεράστιο μήνυμα προς όλους μας.
  Είναι φοβερό αυτό που νιώθεις όταν με ένα στόμα και ανεξάρτητα από την ηλικία και το φύλο τους, βλέπεις τα μάτια τους να πετούν φωτιές και να σε διαβεβαιώνουν πως θα μείνουν εκεί μέχρι την στιγμή της δικαίωσης του αγώνα τους. Και βέβαια απόλυτα δικαιολογημένο και το παράπονό τους : Ρε παιδιά γιατί τόση λίγη συμπαράσταση από τους κατοίκους των άλλων χωριών; 
  Ο αγώνας του βουνού των κατοίκων του Λουκαϊτιού ενάντια στην εξαθλίωση και τον αφανισμό τους, ανέδειξε σημαντικά στοιχεία που δείχνουν πάρα πολλά. Μα πάνω από όλα δείχνει πως οι κάτοικοι είναι ικανοί και μπορούν μέσα από το δίκαιο, την ενότητα και την αποφασιστικότητα του αγώνα τους να πετύχουν πολλά! Και ότι χωρίς τους κατοίκους δεν μπορείς να περιμένεις ούτε και να πετύχεις τίποτα.  Και οι κάτοικοι του Λουκαϊτιού τα έχουν πετύχει μέχρι σήμερα. Και δεν θα τους λυγίσουν, ούτε θα σπάσουν το αραγές τους μέτωπο παρελκυστικές λογικές και κινήσεις, ούτε και εκφοβισμοί. 
  Σαν Προοδευτική Πατριωτική Συμπαράταξη Ερμιονίδας και σαν Δημοτική Αρχή, αναγνωρίζουμε το δίκαιο του αγώνα των κατοίκων, συμπαραστεκόμαστε με κάθε τρόπο σε αυτόν, παίρνοντας τις αναγκαίες πρωτοβουλίες. Καλούμε όλους τους συνδημότες και συνδημότισσες να βρεθούν στον τόπο του αγώνα, στα βουνά πάνω από το Λουκαϊτι μαζί με τους κατοίκους τους μέχρι την τελική νίκη.   Γιατί αυτό που σήμερα υφίστανται οι κάτοικοι του Λουκαϊτιού δεν είναι τίποτα διαφορετικό από αυτό που καιρό τώρα ζούμε, πιθανά με άλλη μορφή, όλοι οι Έλληνες : Το ξεπούλημα της Πατρίδας μας και τον εκβιασμό μας.

Σταύρος Κούστας

Αντιδήμαρχος Δήμου Ερμιονίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου