Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ
ΤΑΜΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου  το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας συνεδρίασε για να αποφασίσει  επί του αιτήματος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας με 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης  «Επισκευή και Επέκταση του Μώλου στο Μετόχι Θερμησίας » και παρουσίαση   συγκεκριμένης   προμελέτης περιβαλλοντικών  επιπτώσεων.
Σε κανένα αίτημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας, σχετικά με αυτό το θέμα, δεν αναφέρεται γιατί ζητάει από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας να αποφασίσει για ένα χώρο που δεν του ανήκει. Ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει στον Δήμο Ερμιονίδας .
Η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας  στις 30/11/2011     ήταν μεν θετική υπό  την προϋπόθεση να μην θιγεί το ΚΑΘΕΣΤΩΣ και τα ευρύτερα χαρακτηριστικά του μώλου στο ΜΕΤΟΧΙ της Τ.Κ. Θερμησίας  του Δήμου Ερμιονίδας, σύμφωνα με την δέσμευση του κ. Δημάρχου Ύδρας.
Η χρήση του μώλου καθορίζεται από το υπ. αριθμ. 8221.Τ25Α/17/12/23-10-2012 έγγραφο της Δ/νσης Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι θα χρησιμεύει για την πρόσδεση του υδροφόρου πλοίου που μεταφέρει νερό ύδρευσης στο Δήμο Ερμιόνης και  στο νησί της Ύδρας.
Η προμελέτη που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας  μόνο αυτό το καθεστώς δεν εξασφαλίζει. Πρόκειται ουσιαστικά για κατασκευή νέου λιμένα που θα αλλοίωνε τα ευρύτερα χαρακτηριστικά της περιοχής με κυματοθραύστη για τον οποίο υπήρχε διάσταση απόψεων κατά την συζήτηση του θέματος,  μεταξύ του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας και του Δημάρχου Ύδρας για το αν υφίσταται στην  μελέτη.
Να  τονιστεί εδώ ότι στην προμελέτη σελίδα 40 γίνεται ακριβής αναφορά για την θεμελίωση και τα υλικά του κυματοθραύστη , ο οποίος περιλαμβάνεται  σε σχέδιο στην διάταξη των  έργων.
Στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας ο Δήμαρχος Ερμιονίδας  κ. Δημήτριος Καμιζής αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην παραπάνω  Προϋπόθεση – Δέσμευση του Δημάρχου Ύδρας , η οποία όπως φαίνεται ύστερα από την προσεκτική εξέταση της προμελέτης δεν τηρείται σε καμία περίπτωση.
Επειδή γίνεται πολύς λόγος για την ασφάλεια , εμείς οι Ερμιονιδείς είμαστε αλληλέγγυοι  με τους φίλους Υδραίους και να σημειώσουμε ότι ασφαλές λιμάνι έχουμε αυτό της Ερμιόνης και ο χρόνος που απαιτείται για τυχόν διακομιδή ασθενούς σε Νοσοκομειακή μονάδα ή  το Κ.Υ. Κρανιδίου είναι ίσως λιγότερος μέσω Ερμιόνης παρά  μέσω μώλου Μετοχίου.
Θέλουμε και επιδιώκουμε την ευρύτερη συνεργασία των δύο Δήμων και των Νομικών τους Προσώπων, όχι όμως με ύφος αναγκαίο και  επιτακτικό όπως εσείς επικαλείστε για τα αιτήματά  σας.
Μετά  το Δελτίο τύπου που εκδώσατε από το Δήμο Ύδρας, υπονομεύεται την συνεργασία και την φιλία μας.
Κανένας δεν θα στερήσει το δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε τον Τόπο μας και τους Δημότες του.
Αυτά που μας συνδέουν από την κοινή Ιστορική και  Πολιτιστική μας παράδοση επιβάλλουν σε όλους μας την συνεργασία με ισότιμους όρους και με σκοπό την ικανοποίηση αμοιβαίων συμφερόντων.
Προς αυτή την κατεύθυνση καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας και το Δήμο Ύδρας σε συνεργασία.



Ο  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΤΟΥ Δ.Λ.Τ.Ε.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Π. ΦΛΩΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου