Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Οι offshore εταιρείες με έδρα το Κρανίδι και το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου στο πρώτο κρατικό τηλεοπτικό Γερμανικό κανάλι




     
     Χθες το μεσημέρι, στο πρώτο κρατικό τηλεοπτικό Γερμανικό κανάλι Das Erste, προβλήθηκε ρεπορτάζ για τις offshore εταιρείες που έχουν έδρα το Κρανίδι αλλά και το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου σε συσχετισμό. 
      Στο ρεπορτάζ προβλήθηκαν συνεντεύξεις του δημοσιογράφου Τάσου Τέλογλου και του Δημάρχου Ερμιονίδας Δημήτρη Καμιζή. Οι εικόνες από το Κρανίδι και από παραθαλάσσιες πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες σχολιάζονται από την παρουσιάστρια αρνητικά και συνδέονται με τη διαφθορά στην Ελλάδα. 
     Ο Δήμαρχος σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι οι Δήμοι στην Ελλάδα δεν έχουν αρμοδιότητα για την είσπραξη των φόρων και ότι η θέση του είναι υπέρ της δίκαιης φορολόγησης όλων ανεξαιρέτως. 
   Σε σχετική επίσης ερώτηση απάντησε ότι λίγοι από τους πλουσίους ανθρώπους που έχουν στο Δήμο Ερμιονίδας τις εξοχικές τους κατοικίες έχουν κάνει κάποιες δωρεές στο Δήμο αλλά κυρίως στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. Η σχολιάστρια προτείνει την μεγαλύτερη φορολόγηση των offshore εταιρειών στην Ελλάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου