Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  
         Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η 2η Γιορτή Ελιάς και Ελαιόλαδου στο Κρανίδι στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2012!
       Τις εκδηλώσεις μας τίμησαν δακεκριμμένοι συμπατριώτες μας όπως ο κ. Γιώργος Ζέρβας, καθηγητής που είχε διατελέσει Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για 6 χρόνια, ήταν ο κύριος ομιλητής στην ενημερωτική ομιλία που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Λυκείου Κρανιδίου την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων.
Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στην ιστορία του ελαιόλαδου στον τόπο μας, ποια μειονεκτήματα υπάρχουν στην σημερινή κατάσταση διαχείρισης του ελαιολάδου και καθώς και ποιες κινήσεις θα μπορούσαν να γίνουν στο μέλλον ώστε να μπούμε πιο οργανωμένα στον χώρο της εγχώριας αλλά και της διεθνούς αγοράς.
Δεύτερος ομιλητής ήταν ο κ. Βαγγέλης Δημαράκης γεωπόνος-παραγωγός και τυποποιητής στην Ερμιόνη, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού των καλλιεργειών της ελιάς και στους τρόπους καλής διατήρησης του ελαιολάδου.
Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου που πραγματοποιήθηκε η 2η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου.
Μεγάλη ήταν επίσης η συμμετοχή από παραγωγούς ελαιολάδου και επαγγελματίες από τον χώρο εστίασης του Δήμου μας, που παρουσίασαν με πολύ καλαίσθητο τρόπο τα προϊόντα τους.
Επίτιμοι καλεσμένοι στην γιορτή ήταν ο κ. Σαράντος Νίκος και ο κ. Μιχάλης Ντουνέτας αναγνωρισμένοι σεφ με πολλές τιμητικές διακρίσεις που κατάγονται από την επαρχία μας.
Ξεχωριστή και πολύ σημαντική προσφορά ήταν η δημιουργική απασχόληση των παιδιών από την νηπιαγωγό κ. Ματούλα Πήλιουρη από το Πορτο-Χέλι.
Ένα από τα πολλά και σημαντικά θέματα που έθεσε η φετινή γιορτή, εκτός του ίδιου του σκοπού δηλαδή την προώθηση του ελαιολάδου και την προβολή της επαρχίας μας, ήταν η συνεργασία όλων των παραγωγικών ομάδων από όλο το Δήμο Ερμιονίδας σαν αναγκαία προϋπόθεση ομαλής μετάβασης από την οικονομική κρίση στην ανάπτυξη, με ιδιαίτερη έμφαση στα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά αγροτικά μας προϊόντα.
Ο στολισμός του χώρου έγινε από τα φυτώρια της περιοχής μας και ευχαριστούμε θερμά τους κ. Μανώλη Φωστίνη, κ. Θανάση Δημαράκη και τον κ. Παντελή Τσιρτσίκο.
Αναμνηστικό της φετινής γιορτής ήταν χειροποίητα σαπούνια με βασικό συστατικό το ελαιόλαδο που ένα μέρος ήταν προσφορά της κας Βάλιας Κωνσταντάτου από την Ερμιόνη και τα υπόλοιπα παρασκευάστηκαν στο Λαογραφικό Εργαστήρι Κρανιδίου.
Η διοργάνωση της γιορτής έγινε με την συνεργασία της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου, των εθελοντικών ομάδων του Δήμου μας, την ομάδα του Λαογραφικού Μουσείου Κρανιδίου, της Αλληλεγγύης, της Φροντίδας των Οικισμών και του Χορευτικού του Δήμου Ερμιονίδας που για ακόμη μια φορά με τους χορούς του έδωσε δείγματα του Λαϊκού μας πολιτισμού.

Η Πρόεδρος της
Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου
Μονά Δήμητρα


                          
                          













               
                              



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου