Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ……


Για την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου έχει οριστεί η εκδίκαση υποθέσεων σχετικά με το χαμένο έργο της αποχέτευσης Κρανιδίου από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και την Δ. .Ε.Υ.Α.Κ.
Γι’ αυτό το έργο που χάθηκε και απεντάχθηκε λόγω σοβαρών κακοτεχνιών, σύμφωνα με επίσημες εκθέσεις των ελεγκτικών οργάνων (ΕΣΠΕΛ), ο εργολάβος διεκδικεί καταρχήν από τη σημερινή Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., δηλ. τους δημότες μας, 615.882,00€ με τους νόμιμους τόκους και έπεται συνέχεια. Αυτό συμβαίνει λόγω των τραγικών παραλείψεων και λαθών της προηγούμενης διοίκησης της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., η οποία αντί να κηρύξει έκπτωτο τον εργολάβο, του έδωσε τα περιθώρια και την δυνατότητα να διαλύσει αυτός την εργολαβία σε βάρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Αυτή η απίστευτη εξέλιξη και κατάληξη ενός εγκεκριμένου και χρηματοδοτημένου έργου με 11.035.000,00€ από το 2006, δεν πρέπει ίσως να έχει κανένα προηγούμενο στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή και η χρηματοδότηση χάθηκε και το έργο δεν εκτελέστηκε και οι δημότες καλούνται να πληρώσουν ένα τμήμα του έργου που πραγματοποιήθηκε με σοβαρές κακοτεχνίες, που δεν επέτρεψαν ούτε να ολοκληρωθεί ούτε να χρησιμοποιηθεί!

Η σημερινή διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. και ο Δήμος Ερμιονίδας δίνουμε ένα αγώνα σε όλα τα επίπεδα, νομικό, διοικητικό και πολιτικό, προκειμένου να περιορίσουμε τη ζημιά που προκλήθηκε σε βάρος του Δήμου και των δημοτών μας.

Πέρα από τα αποτελέσματα των δικών, που δεν μπορεί κανείς να προεξοφλήσει, από τη πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας και τη διαχείριση αυτή της τραγωδίας, αυτό που επιδιώξαμε και επιδιώκουμε είναι η επανένταξη του έργου και η χρηματοδότησή του από το ΕΠΠΕΡΑΑ, ώστε να καλυφθούν από αυτό οι απαιτήσεις του εργολάβου και όχι από τους δημότες μας.

.....................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου