Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ




Οι βασικοί και κύριοι υπαίτιοι της σημερινής τραγικής κατάστασης στη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου της Ερμιονίδας, που όχι μόνο απλά συγκατατέθηκαν αλλά και απαίτησαν την εφαρμογή της δεματοποίησης των σύμμεικτων απορριμμάτων και της αποθήκευσής τους στην υπερχωματερή Διδύμων, έχουν το απύθμενο θράσος να μεταθέτουν τις βαρύτατες ευθύνες τους στη σημερινή Δημοτική Αρχή.
Είναι οι ίδιοι και ο κ.Σφυρής που μπροστά στο αδιέξοδο και στους κινδύνους αυτής της εφαρμογής, να αποθηκεύονται δηλαδή δεματοποιημένα απορρίμματα στη χωματερή αυτή χωρίς να υπάρχει καμία πρόνοια και υποδομή για την μεταφορά και τελική τους επεξεργασία, ψέλλιζαν εκ των υστέρων δικαιολογίες στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του τύπου ότι (κοροϊδεύτηκαν και εξαπατήθηκαν) ενώ ήταν οι ίδιοι που προκάλεσαν δήθεν κινητοποιήσεις για να εγκατασταθεί ο δεματοποιητής που λίγο μετά τον αποποιήθηκαν. Οι μαρτυρίες όμως υπάρχουν, όπως υπάρχουν και τα ολέθρια αποτελέσματα όχι μόνο στα Δίδυμα αλλά και σε όλη την έκταση του Δήμου μας .
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι και ο κ.Σφυρής και οι συνοδοιπόροι του που ενθυμούμενοι τις προεκλογικές μας εξαγγελίες για τον πρώην Δήμο Κρανιδίου στις δημοτικές εκλογές του 2006 για τη μεταφορά των απορριμμάτων μας στη χωματερή Λιοσίων, μέχρι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Νομαρχιακή τότε Αυτοδιοίκηση Αργολίδας να κατασκευάσουν ΧΥΤΑ, έλεγαν ξεδιάντροπα και ετεροχρονισμένα προκαλώντας «τον Καμιζή να μεταφέρει τα σκουπίδια στα Λιόσια, όπως έλεγε». Και όταν το έκανα και αυτό, όχι όπως έπρεπε να είχε γίνει τότε, από το 2007 δηλαδή, προκειμένου να είχαν πιεστεί η Περιφέρεια και η Νομαρχία ώστε να είχαν προχωρήσει στη δημιουργία τουλάχιστον ΧΥΤΑ εδώ και χρόνια, κατάπιαν κυριολεκτικά τη γλώσσα τους και επεδόθησαν και συνεχίζουν να επιδίδονται σε επιχειρήσεις συγκάλυψης των ευθυνών τους, εμποδίζοντας παράλληλα και με όποιο τρόπο μπορούν την όποια ακόμα προσωρινή επίλυση του προβλήματος με την φόρτωση και την μεταφορά των απορριμμάτων μας στην Αθήνα.
Δυστυχώς τότε, το 2006, για συγκεκριμένους λόγους και με προεκλογικά τερτίπια (Ανεξάρτητος Συνδυασμός Διδύμων), για ελάχιστους ψήφους έγινε η μοιραία για τον τόπο ανατροπή και εξελέγη ο κ.Σφυρής και η Παράταξή του, ο οποίος στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων,  στα Δίδυμα που τον βοήθησαν στην εκλογή του, κατά τραγική ειρωνεία, επεφύλαξε και δημιούργησε αυτή την τραγική κατάσταση με τη εγκατάσταση του δεματοποιητή. Αλλά και σε ολόκληρο τον πρώην Δήμο Κρανιδίου και σε όλους τους τομείς εφάρμοσε την καταστροφική του πολιτική και εμπόδισε όλη την αναπτυξιακή πορεία του πρώην Δήμου καταστρέφοντας έτοιμα έργα, χάνοντας χρηματοδοτήσεις, εμποδίζοντας καίρια και καθοριστικά την ανάπτυξη του τόπου.   
Ιδού ποιοι ήταν οι διακηρυγμένοι βασικοί στόχοι από την Παράταξή μας το 2006, για την τετραετία 2007-2010, από το οπισθόφυλλο του επίσημου προεκλογικού μας φυλλαδίου.



Οπισθόφυλλο φυλλαδίου






Δυστυχώς όμως για τους λόγους που προανέφερα, όχι μόνο στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων που βάσει της εφαρμογής του προγράμματός μας οι χωματερές θα είχαν κλείσει από το 2007 χωρίς να είχε δημιουργηθεί μια νέα μεγαλύτερη, αλλά και στα άλλα θέματα, όπως του μεγάλου έργου της αποχέτευσης το οποίο είχε χρηματοδοτηθεί και ενταχθεί με το ποσό των 11.035.000€ αλλά και σε όλα τα αναπτυξιακά ζητήματα του Δήμου, η τετραετία αυτή υπήρξε καταστροφική για τον τόπο.
Και φιλοδοξεί ο άνθρωπος αυτός να γίνει Δήμαρχος του Δήμου Ερμιονίδας για να επαναλάβει  την καταστροφική του πολιτική σε ολόκληρη πλέον την Ερμιονίδα. Αυτό όμως υπόκειται στην κρίση και την απόφαση του λαού της Ερμιονίδας.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου