Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Ο κ. Σφυρής και η Παράταξή του " να είναι καλά " και ο Τόπος μας, η Ερμιονίδα, ας καεί !!!


Τις τελευταίες μέρες ο κ. Σφυρής ως «Πόντιος Πιλάτος νίπτει τας χείρας του» για το έγκλημα που προκάλεσε στον Δήμο μας, με την εγκατάσταση και λειτουργία του δεματοποιητή σύμμεικτων απορριμμάτων στον Σταυρό Διδύμων, με αποτέλεσμα ο χώρος να έχει υπερκορεστεί από 30.000 δέματα σύμμεικτων απορριμμάτων χωρίς αποδέκτη και προοπτική διαχείρισης και χύδην απορρίμματα.

Τεχνηέντως αποσιωπά την κατάσταση αυτή, θεωρεί ότι δεν έχει συμβεί τίποτα και χωρίς να ζητήσει ούτε μία συγνώμη από τους συνδημότες μας για το « ανάθεμα » που δημιούργησε,  για τις τότε κινητοποιήσεις κλεισίματος του δρόμου για να εγκατασταθεί ο δεματοποιητής και τις εξαγγελίες του ότι όλα θα ήταν τόσο αγγελικά ώστε το νερό από τον βιολογικό καθαρισμό του δεματοποιητή θα ήταν κατάλληλο για πότισμα και ότι στον ίδιο χώρο θα μπορούσαμε να πίνουμε και καφέ ακόμα, απευθύνει  «κρίσιμα» ερωτήματα στη σημερινή δημοτική αρχή ζητώντας απαντήσεις.

Πίσω απ’ αυτήν την παρελκυστική και καταστροφική τακτική του κρύβει τις πραγματικές του διαθέσεις,  που δεν είναι άλλες από το να δημιουργήσει πρόβλημα στην περισυλλογή, αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου μας, με σκοπό να επανέλθουμε στην πρότερη κατάσταση, αποτέλεσμα των δικών του επιλογών και της δικιάς του πολιτικής, όπου τα απορρίμματα έμειναν για 2 μήνες εντός και πέριξ των κάδων.

Η λογική και τακτική αυτή εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και αισθητική και για το σύνολο των επαγγελματικών δραστηριοτήτων στον Δήμο μας, δεδομένου ότι είμαστε στην καρδιά της τουριστικής σεζόν.

Για μικροπολιτικούς λόγους δεν είδε με καλό μάτι και αποσιώπησε παντελώς τη μεταφορά των απορριμμάτων μας στο ΧΥΤΑ Φυλής. Δεν μπόρεσε επίσης ποτέ να ανεχθεί το γεγονός της αποδοχής από όλους τους φορείς, των θέσεων της παράταξής μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων, όταν αυτός και η παράταξή του συνέχιζαν το ατέλειωτο ταξίδι τους για την διαχείριση των απορριμμάτων κάπου ανάμεσα στην «Σουκομηχανή» και στις μελέτες του Πολυτεχνείου.

Εμφανίζεται, λοιπόν, σήμερα σαν τηρητής και τιμητής κάποιας δήθεν νομιμότητας όταν ο ίδιος και η παράταξή του την έχουν πρώτοι καταλύσει, από τη στιγμή που εγκατέστησαν τον δεματοποιητή σύμμεικτων απορριμμάτων στον Σταυρό Διδύμων. Πίσω, λοιπόν, από αυτά τα δήθεν ερωτήματά του κρύβεται η διάθεση και ο στόχος του να δημιουργεί προβλήματα ώστε να εκτίθεται η σημερινή Διοίκηση του Δήμου.

Αντί, λοιπόν, να κρύβεται πίσω από το φωτορεπορτάζ και τα ερωτήματά του, ας μας απαντήσει ξεκάθαρα σε δύο ερωτήματα:

1.Θέλει να περισυλλέγονται τα απορρίμματά μας και να μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ Φυλής ως ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εξεδόθη μετά από μεγάλο αγώνα του Δημάρχου και της δημοτικής μας παράταξης, ή θέλει τα απορρίμματα να παραμένουν στις γειτονιές και έξω από τα σπίτια μας;

2.Από ποιο χώρο θέλει άραγε να γίνεται η φόρτωση των απορριμμάτων μας για τον ΧΥΤΑ Φυλής; Μήπως θέλει να γίνεται από τη χωματερή του Σταυρού Διδύμων; Γιατί δεν το λέει ανοιχτά;





Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, σας παραθέτουμε το παρακάτω ντοκουμέντο της ντροπής:





Σταύρος Κούστας

Γιάννης Τσαμαδός
Αντιδήμαρχοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου