Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ ΣΦΥΡΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝΟΧΟΣ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Στις 21 Απριλίου στο Λύκειο Κρανιδίου



Ωρα : 6.30μ.μ.

Ο Δήμαρχος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. καλούν όλους τους δημότες του Καποδιστριακού Δήμου Κρανιδίου σε Λαϊκή Συγκέντρωση, με θέμα:



Αποχέτευση Κρανιδίου Κοιλάδας - Πορτοχελίου και αναβάθμιση του
Βιολογικού καθαρισμού.



Στην συγκέντρωση θα ενημερωθούν οι δημότες για το συγκεκριμένο έργο, θα δημοσιοποιηθεί η κατάσταση του έργου , η ένταξη του στο Ταμείο Συνοχής , ο ρόλος των υπηρεσιών και των παραγόντων στην εξέλιξη του .Οι δημότες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν όλες τις απόψεις και να θέσουν τα ερωτήματα τους.
Το έργο της αποχέτευσης αποτελεί ένα σπουδαίο έργο ανάπτυξης και υποδομής για την ποιότητα της ζωής των δημοτών. Είναι επιβεβλημένο από την Ε.Ε και δεν επιτρέπεται σε κανένα να καπηλεύεται καταστάσεις και να δημιουργεί εμπόδια σε έργα πνοής για την περιοχή.
Η ΔΕΥΑΚ και ο Δήμος Κρανιδίου έχουν καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια μέσω των θεσμικών οργάνων και προσώπων για να ολοκληρωθεί το έργο.



Δυστυχώς η γραφειοκρατία, τα μικροπολιτικά παιγνίδια, η εμπλοκή εξωθεσμικών, έχουν καταφέρει να σταματήσουν προσωρινά τις εργασίες. Για τη συγκέντρωση έχουν σταλεί προσκλήσεις προς τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Μανιάτη, όλους τους βουλευτές του Νομού μας, τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Φώτη Χατζημιχάλη καθώς και τους αρμοδίους της Διαχειριστικής Αρχής της περιφέρειας Πελοποννήσου, τον Νομάρχη κ. Σωτηρόπουλο και εκπροσώπους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, την Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων του νομού, τους μελετητές, τον σύμβουλο διαχείρισης, τον ανάδοχο του έργου, τον προϊστάμενο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, τους εκπροσώπους των κομμάτων τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, πρώην δημάρχους, μέσα μαζικής ενημέρωσης κλ.π. Η μη παρουσία των παραπάνω μόνο σε πονηρούς λόγους μπορεί να οφείλεται. Οι «φίλοι του λαού» θα πρέπει να δώσουν το παρόν και να πάρουν θέση, για να δούμε πόσοι θέλουν να ολοκληρωθεί το έργο και πόσοι θέλουν να το πολεμήσουν ώστε να χαθεί οριστικώς. Ο χρόνος πιέζει ,το έργο έχει ημερομηνία λήξης, παρόλο που έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα να επιτύχουμε παράταση, ακόμη κι αυτή κινδυνεύει να εκπνεύσει. Μόνο με την δική σου παρουσία και πίεση μπορεί να ολοκληρωθεί.
Φίλε δημότη, δώσε τη μάχη σου .



Σε καλούμε να πάρεις μέρος στη Λαϊκή Συγκέντρωση για να ενημερωθείς και να διεκδικήσεις την ολοκλήρωση του έργου. Η παρουσία σου είναι απολύτως σημαντική και θα αποτελέσει μοχλό πίεσης προς όλα τα κέντρα εξουσίας. Πάλεψε μαζί μας για το αποχετευτικό του τόπου σου.

Ο Δήμαρχος Κρανιδίου και το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ



-------------------------------------------------------------------------------------------------


Το παραπάνω κείμενο (το μαρκάρισμα είναι δικό μου) που υπογράφεται από τον κ. Σφυρή και τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. διανεμείθηκε την Κυριακή το απόγευμα στις Κυρίες της ομάδας αλληλεγγύης σε συγκέντρωσή τους. Αν και για κάθε νοήμονα άνθρωπο είναι πολύ εύκολο να βγάλει τα συμπεράσματά του και τα σχόλια είναι περιττά ,δεν αντέχω στον πειρασμό και επισημαίνω τα εξής:

  1. Ο κ. Σφυρής καλεί και συγχρόνως απειλεί τους προσκεκλημένους του, ότι όποιος από αυτούς δεν θα έχει παρουσία στη" λαϊκή" συγκέντρωση όπως την βάπτισε, είναι ένοχος πονηρίας τουλάχιστον και θα φταίει 'οποιος δεν θα παραβρεθεί. Φυσικά δεν θα φταίει σε τίποτα αυτός που είναι δήμαρχος Κρανιδίου κοντά τέσσερα χρόνια! Προετοιμάζει δηλαδή το κλίμα για να φορτώσει τα δικά του ολέθρια λάθη και παραλείψεις στους άλλους και στην γραφειοκρατία. Τί αντίληψη και νοοτροπία είναι αυτή να καλεί κάποιος και να απειλεί συγχρόνως; Ποιάς εποχής και ποιών καθεστώτων; Όπως παλιά ο "Ανώτατος Άρχων" που είχαμε κάποτε στην Ελλάδα που εκ προοιμίου ήταν και θεσμικά ανεύθυνος για όλα.
  2. Για να είναι σίγουρος ότι δεν παρέλειψε κανέναν στο τέλος του καταλόγου των καλεσμένων του, οι οποίοι αν δεν παραβρεθούν θα υποστούν τις συνέπειες της πονηρίας τους, αναφέρει και τους κ.λ.π. Ας σπεύσουν λοιπόν και οι κ.λ.π. στη συγκέντρωση.

Είναι προφανές ότι ο κ. Σφυρής αναζητεί "συνενόχους" για να μεταφέρει τις δικές του αποκλειστικές ευθύνες σε άλλους. Δεν είναι αυτός και η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. που τροποποίησαν τις εγκεκριμένες μελέτες του έργου και "φούσκωσαν" τον προϋπολογισμό του; Ο ίδιος και η Δ.Ε.Υ.Α.Κ . δεν βρήκαν έτοιμα τα 11.035000 ευρώ που είχαμε εξασφαλίσει για το έργο και δεν έχουν απορροφήσει σήμερα ούτε ένα ευρώ; Ποιός είναι δήμαρχος επιτέλους σε αυτόν το τόπο από τις 1 Ιανουαρίου 2007; Ποιός απέκλεισε την παράταξη μας παράνομα από το διοικητικό συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. για να μην λαμβάνουμε γνώση σε τίποτα; Ζητάει τώρα και τα ρέστα; Ποιός συκοφάντησε και υπονόμευσε το έργο με το να ισχυρίζεται ότι οι εγκεκριμένες μελέτες δήθεν δεν ήταν σωστές, ο ίδιος δεν το έκανε ή τα ξέχασε; Ποιός αγνόησε τις δικές μας προειδοποιήσεις τις δικές μας υποδείξεις και την δική μας βοήθεια για να μην χαθεί το έργο;Ο ίδιος δεν το έκανε σε συνεργασία με τον πρώην Περιφερειάρχη κ. Αγγελόπουλο που τώρα τον καταγγέλει; Ποιός προσέλαβε τον Σύμβουλο Διαχείρισης του έργου, την πολιτικό μηχανικό της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. τους οποίους σήμερα επίσης καταγγέλουν, ο ίδιος και η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. δεν το έκαναν; Από "θύτης" λοιπόν πάει να το παίξει θύμα και θυμήθηκε σήμερα τους δημότες ,που εκπνέει η θητεία του, και τους καλεί μάλιστα να δώσουν τη μάχη τους για να μην χαθεί δήθεν το έργο που αυτός έβαλε σε κίνδυνο ή έχασε, ακόμα δεν ξέρουμε τί ακριβώς συμβαίνει;
Στο αυριανό "μνημόσυνο" της αποχέτευσης του δήμου Κρανιδίου θα είναι απελπιστικά μόνος, υπεύθυνος και υπόλογος . Οι απειλές του δεν μας συγκινούν ούτε μας φοβίζουν. Καμιά κουβέντα πια δεν έχει νόημα κατοπιν εορτής.

Ποτέ άλλοτε στην ευρύτερη περιοχή μας δεν εξασφαλίστηκε , δεν εγκρίθηκε και δεν χρηματοδοτήθηκε ένα τόσο μεγάλο έργο , και ποτέ άλλοτε, αλλά ούτε και στο μέλλον ελπίζω να συμβεί ποτέ, δεν υπήρξε δημοτική ή κοινοτική αρχή τόσο ανίκανη που να μη μπορεί να υλοποιήσει ένα τέτοιο εγκεκριμένο ,χρηματοδοτημένο και ώριμο έργο.




-------------------------------------------------------------------------------------------------

ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΕΙ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ, ΟΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ, ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ:


Κρανίδι 24 Ιουλίου 2008



ΠΡΟΣ:Το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας ΠελοποννήσουΚο Νικόλαο Αγγελόπουλο Τέρμα Ερυθρού Σταυρού 221 00 Τρίπολη

ΚΟΙΝ:

1. Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών κο Γεώργιο Αλογοσκούφη

2. Υπουργό Εσωτερικών κο Προκοπή Παυλόπουλο

3. Νομάρχη Αργολίδας κο Βασίλειο Σωτηρόπουλο

4. Υπουργείο Οικονομίας & ΟικονομικώνΕιδική Υπηρεσία Διαχείρισης & Παρακολούθησης Ταμείου Συνοχής

5. Περιφέρεια ΠελοποννήσουΕιδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΠΕΠ Πελοποννήσου



ΘΕΜΑ : Υλοποίηση του έργου: «Αποχέτευση Δήμου Κρανιδίου»

ΣΧΕΤ: Η υπ' αριθμ.απόφαση CCI GR 16C ΡΕ 001 της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων



Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα,Διετέλεσα Δήμαρχος Κρανιδίου από 1-1-1999 έως και 31-12-2006 και Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Κρανιδίου από της συστάσεως της (22-5-2000) έως και την 31-12-2006. Μετά την ανάληψη της Υπηρεσίας του νέου Δημάρχου κου Δημητρίου Σφυρή δεν είμαι πλέον μέλος του Δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κρανιδίου για τους λόγους που αναφέρω στο υπ' αριθμ πρωτ. 11437/14-12-2006 έγγραφο μου προς την Γ.Γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου κα Αγγέλα Αβούρη αντίγραφο του οποίου σας επισυνάπτω (αναγκαστική παραίτηση σύμφωνα με το νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων)
Κατά τη διάρκεια της ανωτέρω θητείας μου εργάστηκα για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του νεοσύστατου Καποδιστριακού Δήμου Κρανιδίου, ένα εκ των οποίων, το μεγαλύτερο ίσως, ήταν η αποχέτευση της πόλεως του Κρανιδίου και των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου. Όλως περιληπτικά σας αναφέρω, πράγματα που ίσως γνωρίζετε, ότι κατασκευάσαμε με τη συνδρομή της Περιφέρειας επί γραμματέως αειμνήστου Αντώνη Ματσίγκου τον κεντρικό συλλεκτήριο αγωγό στην πόλη του Κρανιδίου, το συνδετήριο αγωγό μεταφοράς λυμάτων, πραγματοποιήσαμε την επισκευή του εργοστασίου του Βιολογικού Καθαρισμού και το θέσαμε σε λειτουργία με τη χρησιμοποίηση του παλαιού παντορροϊκού δικτύου, την επέκταση του εσωτερικού δικτύου Κρανιδίου, την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου του δ.δ. Κοιλάδας προχωρήσαμε στην επικαιροποίηση και εκπόνηση νέων μελετών και το σπουδαιότερο συγκροτήσαμε άρτιο φάκελο με τις εγκεκριμένες μελέτες και τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις τον οποίο υποβάλαμε προς την περιφέρεια Πελοποννήσου στις 29-9-2004 και δια αυτής και του Υπουργείου οικονομίας και Οικονομικών προς το Ευρωπαϊκό ταμείο Συνοχής
.Μετά την επιτυχή εκπλήρωση όλων των προβλεπομένων διαδικασιών και με την αμέριστη συμπαράσταση της προκατόχου σας κας Αβούρη καθώς και των Υπηρεσιών της Περιφέρειας του Νομάρχου Αργολίδας κου Σωτηρόπουλου και την πολιτική βούληση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών αλλά και την τεχνική βοήθεια των αρμοδίων Υπηρεσιών του, η Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων με την υπ' αριθμ. CCI 2006 GR 16C ΡΕ001 απόφαση της, της 15-12-2006 αποφάσισε τη συγχρηματοδότηση του έργου «Αποχέτευση του Δήμου Κρανιδίου» στην Ελλάδα με προϋπολογισμό 11.035.000,00 € (συνδρομή του Ταμείου Συνοχής 8.276.250,00€)
Κύριε Γενικέ
Επειδή εξακολουθώ να διακατέχομαι από το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια αγωνία για τον τόπο μας και τα προβλήματα του και επειδή έχει παρέλθει πολύτιμος χρόνος 20 μηνών από την έκδοση της απόφασης χωρίς ο Δήμος Κρανιδίου και η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ως φορέας υλοποίησης του έργου να μπορέσουν έγκυρα και έγκαιρα να δημοπρατήσουν αυτό το χρηματοδοτημένο μεγάλο έργο αλλά και επειδή σε σημερινά δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου τα οποία σας επισυνάπτω ο σημερινός Δήμαρχος δια των ερωτημάτων που θέτει φαίνεται να αγνοεί ακόμα και τις στοιχειώδεις διαδικασίες έγκρισης αλλά και κυρίως υλοποίησης ενός τέτοιου έργου σας παρακαλώ κύριε Γενικέ καθώς και τις αρμόδιες Υπηρεσίες σας να αναλάβετε πρωτοβουλίες ώστε να μη χαθεί τελικά αυτό το κρίσιμο και χρήσιμο έργο για τον τόπο μας. Η πιθανή απώλεια της χρηματοδότησης θα σημάνει πιθανότατα και την οριστική ματαίωση του, αλλά συγχρόνως όπως καλύτερα από εμένα γνωρίζετε θα έχει δυσμενείς συνέπειες σχετικά με την αξιοπιστία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αφού με αυτό τον τρόπο θα καταδειχθεί ότι δεν είμεθα σε θέση να υλοποιούμε μεγάλα έργα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.Σε καμία περίπτωση τέτοιου είδους έργα και η υλοποίηση τους δεν προσφέρονται ούτε για επίλυση εσωπαραταξιακών αντιπαραθέσεων, ούτε για πολιτική αντιπαράθεση και εκμετάλλευση. Παρακαλώ να δεχθείτε το ειλικρινές και αποκλειστικό μου ενδιαφέρον για την υλοποίηση του έργου «Αποχέτευση Δήμου Κρανιδίου» και ζητώντας τη δική σας συνδρομή προς αυτή την κατεύθυνση παρακαλώ να συμβουλεύεσετε τα δέοντα και να παρακολουθήσετε προσωπικά την εξέλιξη αυτού του έργου ώστε να το επαναφέρετε σε πορεία υλοποίησης.
Με τιμή
Δημήτρης Καμιζής τ. Δήμαρχος Κρανιδίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου