Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ- ΣΤΗ ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ- Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Μπροστά στην καθολική κατακραυγή για την περιπέτεια του έργου της αποχέτευσης του Δήμου Κρανιδίου και στην εφιαλτική προοπτική της απώλειας του έργου και της χρηματοδότησής του, οι εκπρόσωποι των εμπλεκομένων φορέων για την διαχείρηση και υλοποίηση του,(Δήμος Κρανιδίου, Δ.Ε.Υ.Α.Κ., σύμβουλος διαχείρησης, Περιφέρεια Πελοποννήσου) άρχισαν να "μιλάνε" και να τα φορτώνουν ο ένας στον άλλον. Στην πρόσφατη "λαϊκή συγκέντρωση" μάλιστα που διοργάνωσαν ο Δήμαρχος Κρανιδίου και η Δ.Ε.Υ.Α.Κ., ακούστηκαν "πράγματα και θαύματα" για μίζες, για εκβιασμούς και άλλα δυσώδη.
Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι ανησυχίες μας και οι καταγγελίες μας, αλλά δεν δικαιώθηκαν τα διαβήματα μας και οι παρεμβάσεις μας σε "ώτα μη ακουόντων". Δικαίωση για μας θα ήταν, το έργο αυτό του οποίου εξασφαλίσαμε την πλήρη ωρίμανση για την εκτέλεσή του και την χρηματοδότηση με 11.035000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Συνοχής, να είχε ολοκληρωθεί και να λειτουργούσε προς όφελος όλων μας.
Τώρα για τις λεπτομέρειες και τα πραγματικά γεγονότα της διαπλοκής και των εκβιασμών όπως καταγγέλθηκαν από την μία πλευρά, αρμόδιος είναι ο εισαγγελέας. Η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος.
Ερωτηματικά σε μας και στην κοινή γνώμη υπάρχουν βεβαίως πολλά, με κύριο αυτό που έχουμε θέσει και θέτουμε εκ νέου: Ποιοί και γιατί αύξησαν "φούσκωσαν" τον προϋπολογισμό του έργου κατά 3.000000 ευρώ περίπου, και πανηγύριζαν γι αυτό, και πώς τελικά ο ανάδοχος εργολάβος το πήρε με έκπτωση 46%! κοντά δηλαδή στα μισά του φουσκωμένουπρϋπολογισμού του έργου, του τελικού ποσού δηλαδή με το οποίο δημοπρατήθηκε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου