Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

Στο χθεσινό <μνημόσυνο> του έργου της αποχέτευσης Κρανιδίου ο κ Σφυρής επανέλαβε τον εαυτό του για μια ακόμα φορά. Η διαδικασία εξελίχθηκε όπως την είχαμε προβλέψει και προαναγγείλει την εξέλιξή της. Ούτε και σ 'αυτό δεν μπορεί μια φορά να μας διαψεύσει.
  • Απελπιστικά μόνος. Κανένας από τους επίσημους, και μάλιστα υπό το κράτος απειλών, καλεσμένος του, δεν ανταποκρίθηκε. Ούτε πρώην, ούτε νυν ούτε κ.λ.π. Όλοι αγνόησαν και την πρόσκλησή του και τις απειλές του.
  • Ο καθ' ύλη αρμόδιος Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ δεν τοποθετήθηκε καθόλου.
  • Κατά το σύνηθες πλέον ,για τα δικά του λάθη και παραλείψεις, φταίνε πάντοτε οι άλλοι και ποτέ αυτός! Εγώ δε είμαι ο μόνιμος στόχος του,για ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει αυτός , φταίω εγώ!!! Αρνείται να αποδεχθεί ότι από την 1η Ιανουαρίου 2007, καλώς ή κακώς αυτός είναι ο δήμαρχος του Δήμου Κρανιδίου και θεσμικά και λογικά αυτός και το συμβούλιο του έχουν την ευθύνη των Δημοτικών μας πραγμάτων αυτή την περίοδο και όχι εγώ.
  • Σύμφωνα με τα μισόλογα που ακούστηκαν το έργο της αποχέτευσης που το παρέλαβε εγκεκριμένο και χρηματοδοτημένο χάθηκε στο δρόμο της υλοποίησης του... άρα σωστά μιλήσαμε για μνημόσυνο.
  • Αν πράγματι στη χθεσινή διαδικασία όπως κι αν την χαρακτήρισε, ειπώθηκε ότι ο προηγούμενος Γ.Γ της Περιφέρειας Πελοποννήσου , δεν υπόγραφε τους λογαριασμούς για τη πληρωμή του εργολάβου επειδή κάποιοι από την Περιφέρεια ζητούσαν <μίζα> 250.000 Ευρώ, και ο εργολάβος δεν την έδινε!, τότε... δεν πρόκειται μόνο για ανικανότητα και πολλά εξηγούνται και πρέπει να ερευνηθούν από τις αρμόδιες Αρχές.
  • Τα ίδια για τις μελέτες που δήθεν του έφταιγαν. Άραγε ποιός ειδικός επιστήμονας και ποιά ειδική επιτροπή το έκρινε και το ενέκρινε αυτό ;
  • Ο προϋπολογισμός του έργου εν τω μεταξύ φούσκωσε κατά 3 περίπου εκατ. ευρώ! και καμιά εξήγηση δεν δόθηκε για το πώς ενώ έγινε αυτό , στη δημοπρασία ο εργολάβος πήρε το έργο με 46% έκπτωση!!!

Όλα αυτά συνθέτουν μια ζοφερή ατμόσφαιρα και ένα ομιχλώδες τοπίο γύρω από τα πεπραγμένα και τους χειρισμούς όσων αναμείχθηκαν με το έργο αυτό τόσο απο τον Δήμο Κρανιδίου και την Δ.Ε.Υ.Α.Κ. όσο και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Δεν έχω καμιά διάθεση να παραστήσω ούτε το κατήγορο ούτε τον συνήγορο κανενός, αισθάνομαι όμως την προσωπική , πολιτική και ηθική υποχρέωση να συνεχίσω να αγωνίζομαι γι αυτό το έργο μέχρι την ολοκλήρωση του ενημερώνοντας παράλληλα τους δημότες όπως κάνω αδιάλειπτα μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου