Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Οι ύβρεις, η παραχάραξη της αλήθειας, η υποτίμηση των πάντων, η λάσπη και η μαύρη προπαγάνδα του κυρίου Σφυρή και της παράταξης του


Δέσμιοι της λασπολογίας και της μαύρης προπαγάνδας ο κύριος Σφυρής και η παράταξη του βρήκαν την ευκαιρία να χαρακτηρίσουν μια δημιουργική συνάντηση της Δημοτικής Αρχής και των Εθελοντών της Ανακύκλωσης, σαν ευκαιρία και προσπάθεια να αποδοθούν ευθύνες στους Εθελοντές της Ανακύκλωσης. 

Η άποψη αυτή είναι βαθύτατα προσβλητική και υποτιμητική  απέναντι στους ίδιους τους εθελοντές, οι οποίοι είχαν και θα έχουν κυρίαρχο και καταλυτικό ρόλο στο θέμα της Ανακύκλωσης, στην συνείδηση που έχει διαμορφωθεί στους δημότες και στους 140 τόννους ανακυκλώσιμων, που με επίσημα στοιχεία έχει διακινήσει μέχρι σήμερα ο Δήμος μας.

Ρώτησε κάποιους από τους συμμετέχοντες εθελοντές ο κύριος Σφυρής πριν διαμορφώσει αυτήν την αντίληψη ή μήπως όπως πολλές φορές μέχρι σήμερα κάνει, δέσμιος των νεανικών του καταλοίπων, της μαύρης προπαγάνδας και της λάσπης διαμόρφωσε ως συνηθίζει από μόνος του και στα μέτρα του μαζί με τους αποτυχημένους συμβουλάτορες του την άποψη αυτή ;  

Μια καθ' όλα δημιουργική συνάντηση ανταλλαγής απόψεων και αντιθέσεων σε κάποιες περιπτώσεις κατά τον κύριο Σφυρή σημαίνει καταλογισμό ευθυνών 

Στις ευθύνες εμείς αντιπαρατάσσουμε τα γόνιμα συμπεράσματα και τις ώριμες πρωτοβουλίες που κατά κοινή ομολογία συμφωνήθηκαν από τους συμμετέχοντες όπως :

1. Αξιοποίηση της μέχρι τώρα εμπειρίας στο θέμα της Ανακύκλωσης και εμπλουτισμό της με καινούρια στοιχεία. 

2. Δημιουργία άμεσα νέων πράσινων σημείων σε όλο το Δήμο με επιπλέον 35 (προς στιγμήν) νέους κάδους ανακύκλωσης που εξασφάλισε δωρεάν ο Δήμος μας.

3. Εκστρατεία ενημέρωσης από τους εθελοντές ανακύκλωσης, έτσι ώστε να διευρυνθεί το κοινό που συνειδητά ανακυκλώνει.

4. Μεταφορά των ανακυκλώσιμων με τις κατάλληλες προϋποθέσεις στον μοναδικά αδειοδοτημένο χώρο του Σταυρού Διδύμων (αφού υπάρχει και σχετική σύμφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου των Διδύμων), γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την αξιοποιήσιμη και την ανάδειξη του χώρου στο Πλατύ Πηγάδι.

5.  Οργάνωση και εξασφάλιση της διαδικασίας μέσα από την δημοπράτηση των ανακυκλώσιμων υλικών με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες, έτσι ώστε να εξισορροπηθούν τα έξοδα και τα έσοδα.

6. Ενεργή συμμετοχή όλων των εθελοντών στη λήψη των αποφάσεων για την οργάνωση και την διαχείριση της ανακύκλωσης.

7. Επαναβεβαίωση για μια ακόμα φορά από όλους πως η  "ανακύκλωση στην πηγή" και η "κομποστοποίηση" με τα παρελκόμενα της, είναι το καλύτερο αντίδοτο στο "Ανάθεμα" που εσείς και η παράταξη σας δημιουργήσατε στον "Σταυρό Διδύμων".  

Κύριε Σφυρή η υποταγή και η εξάρτηση σας από τα σκοτεινά συμφέροντα και η αντιλαϊκή σας πολιτική δημιούργησαν ένα ΧΑΔΑ στον "Σταυρό Διδύμων" τον οποίο πολύ πριν δημιουργηθεί είχαμε σκιαγραφήσει και τον οποίο κληρονομήσαμε και αποτελεί δυστυχώς για εμάς και τους κατά πολύ πάσχοντες σήμερα συνδημότες μας δέσμια κατάσταση εξαιτίας της οποίας αιμορραγεί η τσέπη δυστυχώς και των μη σήμερα εχόντων.   

Η Ανακύκλωση, η Κομποστοποίηση, η ενημέρωση του κοινού και η εθελοντική δράση είναι βασικά συστατικά της πολιτικής της παράταξης μας και από την πρώτη στιγμή τα έχουμε στο επίκεντρο της λογικής και της δράσης μας.

Και σας έχουμε αποδείξει ότι αγωνιστικά και έντιμα παλεύουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας απέναντι στον οποιοδήποτε, γιατί δεν έχουμε ούτε εξαρτήσεις, ούτε επιταγές να ξεπληρώσουμε όπως εσείς είχατε και κάνατε σε πολλά θέματα, με κορυφαίο το ανοσιούργημα που δημιουργήσατε στον "Σταυρό Διδύμων".

Όσο για την αναφορά σας στην απένταξη της πρότασης μας για την κομποστοποίηση και την αποκατάσταση ΧΑΔΑ (επειδή ανέλαβε την σχετική υποχρέωση η Περιφέρεια), και πάλι βιαστήκατε, γιατί ο Δήμαρχος μας Δημήτρης Καμιζής στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ενημέρωσε σχετικά με το θέμα και ταυτόχρονα εξέφρασε την απαίτηση η Περιφέρεια να εκπληρώσει άμεσα τις υποχρεώσεις της απέναντι στον Δήμο μας, δείχνοντας έναν διεκδικητικό και αποφασιστικό χαρακτήρα Δημάρχου αντιδιαμετρικά αντίθετο με τον δικό σας όπου ικανοποιούσατε τις σκοτεινές και πολύ δαπανηρές απαιτήσεις της Περιφέρειας και όχι μόνον (δες δεματοποιητής), και μετά το αδιέξοδο αυτής της πολιτικής σας δηλώνατε ότι σας εξαπάτησαν, χρεώνοντας όλους με δεινά πολύ δύσκολα αναστρέψιμα.        

   
Εσείς λοιπόν ως μέγιστος υποκριτής, παραχαράκτης της αλήθειας και λασπολόγος, εμφανιζόσαστε να ενδιαφερόσαστε σήμερα για όλα αυτά που 4 χρόνια σαν δημοτική αρχή ούτε κατ' ελάχιστο  ασχοληθήκατε και μάλιστα στα πρώτα βήματα της δράσης μας υπεροπτικά, όπως συνηθίζετε, αμφισβητούσατε και υποτιμούσατε την προσπάθεια και τους συμμετέχοντες.

Δεν νομιμοποιήστε λοιπόν σήμερα να εμφανίζεστε σαν ο κριτής και εκτιμητής αυτών που όχι μόνο δεν τα πιστεύετε, αλλά τα υποδαυλίσατε και προβοκατόρικα προσπαθήσατε να τα εμποδίσετε.

Για ποιο εθελοντικό κίνημα μιλάτε όταν το δόγμα σας 4 χρόνια ήταν
ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΤΊΜΗΜΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.  

Αντί λοιπόν να ασχολείστε με αυτά που η κοινωνία έμπρακτα έχει αγκαλιάσει, είναι καλύτερο να αντιληφθείτε το πόσο μακρυά από τις ανησυχίες και τις πρωτοβουλίες των κοινωνικών ομάδων βρίσκεστε εσείς και η παράταξη σας, και έμπρακτα να μας αποδείξετε ότι υπάρχουν μέσα σας έστω και ελάχιστα ψίχουλα  σεβασμού, ηθικής, αλήθειας και ειλικρίνειας. 

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ   


Ο Αντιδήμαρχος 

Κούστας Σταύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου