Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΕΚΔΡΟΜΗ ή ΕΠΙΔΡΟΜΗ ;


Σήμερα, γύρω στις 11 το πρωί έγινε προσπάθεια κατάληψης του Δημαρχείου Κρανιδίου από συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ που είχαν μεταφερθεί από Αθήνα και Άργος με πούλμαν, με σκοπό να ματαιώσουν μειοδοτικό διαγωνισμό για την ανακήρυξη εργολάβου για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Οι μεταφερθέντες συνδικαλιστές και ελάχιστοι από τους εργαζομένους στο Δήμο Ερμιονίδας παρέμειναν έξω από το Δημαρχείο μέχρι τη 1 περίπου το μεσημέρι οπότε απεχώρησαν, αφού απέτυχαν να καταλάβουν το Δημαρχείο Κρανιδίου και να εμποδίσουν την λειτουργία της επιτροπής. Η διαδικασία που τελικά πραγματοποιήθηκε θα επαναληφθεί μετά από μία βδομάδα, διότι παρότι προσήλθαν ενδιαφερόμενοι εργολάβοι δεν κατέθεσαν προσφορά.

Η κατάληψη του Δημαρχείου απετράπη χάρη στη δυναμική αλλά ψύχραιμη στάση των αιρετών συμβούλων, παρατυχόντων δημοτών, αλλά και από την παρουσία τριών αστυνομικών που ζητήθηκε η συνδρομή τους. Παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι και οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων, οι οποίοι μάταια προσπαθούσαν να εξηγήσουν στους συνδικαλιστές ότι η μερική ανάθεση του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων σε εργολάβο είναι αναγκαστική λύση για την αποτελεσματική περισυλλογή των απορριμμάτων, αφού ο Δήμος Ερμιονίδας είναι γνωστό ότι δεν διαθέτει ούτε τα αναγκαία μέσα (απορριμματοφόρα) ούτε το απαραίτητο αριθμητικά προσωπικό και κάτω από τις παρούσες οικονομικές συνθήκες δεν μπορεί να τα αποκτήσει.

Η απόπειρα των συνδικαλιστών της ΠΟΕ – ΟΤΑ, η οποία είχε άλλωστε προαναγγελθεί και τα επεισόδια που δημιούργησαν ευτυχώς δεν είχαν τραυματισμούς (πέρα από μία λιποθυμία ; συνδικαλίστριας από το Άργος που μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας χωρίς, από ότι πληροφορηθήκαμε, να διαπιστωθεί καμία κάκωση), χάρη στη ψύχραιμη στάση των Δημοτικών Συμβούλων και των αστυνομικών αλλά και αυτή των δημοτών οι οποίοι δήλωναν την αγανάκτησή τους για την ωμή και προκλητική παρέμβαση των μεταφερθέντων από Αθήνα και Άργος συνδικαλιστών, οι οποίοι ούτε τα προβλήματα του Δήμου μας γνωρίζουν ούτε ποτέ στο παρελθόν είχαν ενδιαφερθεί γι’ αυτό.

Οι δημότες, αυτό που δίκαια βέβαια ζητούν είναι η αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου, ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες που τους παρέχει αφού αυτοί είναι που πληρώνουν για τις υπηρεσίες αυτές.

Ο Δήμος Ερμιονίδας έχει αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις μέχρι σήμερα και την κοινωνική ευαισθησία που τον διακατέχει σε θέματα απασχόλησης, αλλά και την αποφασιστικότητα για αποτελεσματική διαχείριση του δημόσιου χρήματος σε όφελος των δημοτών.



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου