Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Αποστομωτική προς τον κ. Σφυρή και η απάντηση του Αντιπροέδρου του Νομικού Προσώπου κ. Νίκου Παππά


Αποστομωτική και η απάντηση του Αντιπροέδρου του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας κ. Νίκου Παππά στην παραπληροφόρηση του κ. Σφυρή. Ο κ. Παππάς ως καθ’ ύλην αρμόδιος και συντάκτης του προϋπολογισμού του Νομικού Προσώπου, δίνει και αυτός αποστομωτική απάντηση στην παραπληροφόρηση και τις ψευδολογίες του κ. Σφυρή και τα υπονοούμενά του σχετικά με τον προϋπολογισμό του Νομικού Προσώπου. Ίσως ο κ. Σφυρής να χρειάζεται δάσκαλο του δημοτικού σχολείου, όπως είναι ο κ. Παππάς στο επάγγελμά του, για να κατανοήσει όσα ο κάθε καλοπροαίρετος πολίτης πολύ εύκολα κατανοεί και αντιλαμβάνεται . Εκτός αν ισχύει αυτό που είχα αναφέρει στην απάντησή μου ότι “κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια”, δηλαδή ότι κρίνει τις πράξεις μας σύμφωνα με τις δικές του αντιλήψεις για την άσκηση της εξουσίας “εν κρυπτώ και παραβύστω” και με τις δικές του πρακτικές για την διαχείριση του δημόσιου και κοινοτικού χρήματος, το οποίο είναι και πιθανότερο. Αλήθεια που πήγαν τα 11.000.035,00€ που είχαν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το μεγάλο έργο της αποχέτευσης του Δήμου Κρανιδίου, εγκεκριμένο ποσό το οποίο παραδώσαμε ως παρακαταθήκη στον κ. Σφυρή; 

Ακολουθεί η απάντηση του κύριου Παππά.     


Σχετικά με το θέμα της επιχορήγησης του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας από τον Δήμο Ερμιονίδας σας επισημαίνω τα παρακάτω:
1. Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου μας συστήθηκε με την συγχώνευση και των πρώην Νομικών Προσώπων «Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ερμιόνης»  και «Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κρανιδίου» ( ΦΕΚ 680/Β΄ /28-04-2011).
2. Τα διαθέσιμα χρηματικά υπόλοιπα των συγχωνευθέντων Νομικών Προσώπων, επομένως και των Παιδικών Σταθμών Κρανιδίου και Ερμιόνης, απετέλεσαν έσοδα του νέου Νομικού Προσώπου του Δήμου Ερμιονίδας.
3. Τα χρόνια πριν το 2011, έτος εφαρμογής του Καλλικράτη, η Κεντρική Διοίκηση επιχορηγούσε μέσω των Δήμων με κονδύλια των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) τα αυτόνομα Νομικά Πρόσωπα των Παιδικών Σταθμών για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών.
4. Με την σύσταση, στα πλαίσια του Καλλικράτη, του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ερμιονίδας άλλαξε η διαδικασία. Συγκεκριμένα, όπως τονίζει η αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου μας, σήμερα οι Δήμοι δεν επιχορηγούνται με ξεχωριστή τακτική επιχορήγηση για τους συγχωνευθέντες στο Νομικό Πρόσωπο Παιδικούς Σταθμούς, αλλά στην μηνιαία τακτική επιχορήγηση που λαμβάνουν από τους ΚΑΠ είναι υποχρεωμένοι με τα αποδιδόμενα ποσά να προχωρήσουν στην « κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους και κατά προτεραιότητα δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού τους» (50336/2-12-2011 Απόφαση Υπουργού Εσωτερικών). ¨Τονίζεται¨ σημειώνει η παραπάνω Απόφαση « ότι στα αποδιδόμενα ποσά έχουν συνυπολογισθεί : α. Οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών …..».
5. Κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος (2011) το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου μας κάλυψε πλήρως την μισθοδοσία του προσωπικού των Παιδικών Σταθμών Κρανιδίου και Ερμιόνης καθώς και την λειτουργία τους όπως και αυτήν των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Κρανιδίου και Ερμιόνης, του προγράμματος ¨Βοήθεια στο Σπίτι¨, του Λαογραφικού Μουσείου Κρανιδίου, του Χορευτικού και της Φιλαρμονικής του Δήμου Ερμιονίδας. Παράλληλα κάλυψε οικονομικά όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις καθώς και τις εθνικές και τοπικές εορτές.
6. Το χρηματικό υπόλοιπο του Νομικού Προσώπου στις 31/12/2011 ανήλθε στο ποσό των 128.712,74€.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου