Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Η φυγή από το Δημοτικό Συμβούλιο προσπάθεια σωτηρίας και απόσεισης ευθυνών για την Παράταξη του κ. Σφυρή



Όλοι περιμέναμε με αγωνία «την δήθεν πρόταση για την διαχείριση των απορριμμάτων» του κ. Σφυρή και της Παράταξής του, μιας και δεν θέλησε με βάση τους κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου να μας την παραδώσει πριν το Δημοτικό Συμβούλιο, για να ενημερωθούμε. Τυχαίο είναι αυτό άραγε;
Δυστυχώς όλοι μας μείναμε στην αναμονή και δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε σε ποιο ύφαλο ή σκόπελο έχει αυτή τη φορά προσαράξει το σκάφος του κ. Σφυρή, σε αυτό το αίολο και ανεμοδαρμένο ταξίδι του στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ποιο θα ήταν αλήθεια το μαγικό ραβδί που θα χρησιμοποιούσε αυτή την φορά, ο κ. Σφυρής και θα επέλυε το πρόβλημα που αυτός, η παράταξή του, οι συμβουλάτορές του και τα άνομα συμφέροντα που συντάχθηκαν μαζί του δημιούργησαν στον Σταυρό Διδύμων;
Η άποψή του για τη διαχείριση των απορριμμάτων αφού πέρασε σταδιακά από αγώνες για:
-     Δεματοποιητή και δέματα σύμμεικτων απορριμμάτων χωρίς προορισμό
-     Ταξίδι με άτακτη επιστροφή των δεμάτων μέχρι την Καλαμάτα
-     Προσφυγή στην μέθοδο του Σούκο και της Σουκομηχανής, ως πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν η μέθοδος αυτή, όπου έγινε προσπάθεια να εφαρμοστεί εγκαταλείφτηκε και αποδεδειγμένα δεν αντέχει σε ποσότητες σαν του Δήμου μας,

καταλήγει ως φαίνεται μεγαλόπρεπα στην δική μας πρόταση για «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΔΑΥ – ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΛΕΙΜΑΤΟΣ», πρόταση που είναι προγραμματική μας θέση και σήμερα προβάλει Πανελλαδικά σαν η μόνη λύση. Ίσως έπρεπε να πάει σε μερικές ημερίδες και διημερίδες για τα απορρίμματα ώστε να διαμορφώσει άποψη επιτέλους και να συμφωνήσει μαζί μας. Αλήθεια εκεί που πάει ο κ. Σφυρής, αναπτύσσει τις απόψεις και τις θέσεις του για τους δεματοποιητές σύμμεικτων; Τι συλλέγει από τους συμμετέχοντες; Καλό θα ήταν να μας πει.
Αυτό λοιπόν τον εξανάγκασε να φύγει από το Συμβούλιο και να μην μας αναπτύξει αυτό που περιμέναμε την δήθεν ολοκληρωμένη του πρόταση για διαχείριση των απορριμμάτων. Μετά δε την ενημέρωση του Δημάρχου ήταν μονόδρομος γι’ αυτόν και την παράταξή του η φυγή απλά και μόνο γιατί δεν είχαν πλέον να πουν τίποτα. Η φυγή του, είναι ένα ακόμα βήμα στην παραίτηση του από την μάχη για το πρόβλημα των απορριμμάτων που αυτός δημιούργησε. Αυτή είναι όντως παραίτηση με «λευκή πετσέτα» όπως λέμε.
Και όλα αυτά ενώ αυθαδιάζουν και ασχολούνται με τις παραιτήσεις του Δημάρχου και των Συμβούλων. Παραιτήσεις με διάθεση μάχης και αγώνα για τα προβλήματα του Δήμου, παραιτήσεις που συντάραξαν το χώρο της Αυτοδιοίκησης, παραιτήσεις που έφεραν στο προσκήνιο και έθεσαν επί τάπητος τα προβλήματα των ΟΤΑ, παραιτήσεις που δημιουργούν νέα δεδομένα για την κατάσταση στον «Σταυρό Διδύμων» και την διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου μας.
Σίγουρα κ. Σφυρή δεν μπορείτε να αντέξετε αυτή τη δύσκολη θέση με την «μέγγενη» να σφίγγει συνέχεια γύρω σας. Δεν μπορείτε να αντέξετε να βλέπετε το Δήμαρχο και κάποιους αιρετούς σε διαρκή θέση μάχης με απτά και άμεσα αποτελέσματα. Δεν μπορείτε να αντέξετε τον Δήμαρχο σε συσκέψεις με Υπουργούς και Κυβερνητικά Κλιμάκια με θέμα τα απορρίμματα του Δήμου μας και όχι μόνο. Αυτή όμως είναι η αλήθεια και η σκληρή πραγματικότητα. Και όσο για την πρότασή σας για την «δήθεν ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων», κρατήστε την κρυφή για να καλύψετε την ανυπαρξία της. Άλλωστε σύμφωνα με την πάγια τακτική σας, πάντα κρυφίως συσκεπτόσαστε και ενεργούσατε. Ο Δήμος και η Δημοτική του Διοίκηση έχει ολοκληρωμένη πρόταση, την οποία έχει εγκρίνει ο λαός, πρόταση που αυτήν την στιγμή συσπειρώνει τεράστιες δυνάμεις στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.
Αφήστε λοιπόν τις μικροψυχίες, αν μπορείτε. Πρέπει να γνωρίζετε πως οι άτακτες φυγές, οι προσφυγές στα δικαστήρια, η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής δεν οδηγούν σε λύση στο θέμα των απορριμμάτων. Και σαφώς ο λαός έχει και μνήμη και γνώση και κρίση για το ποιος και ποιοι δημιούργησαν το πρόβλημα.
Εμείς είμαστε εδώ μάχιμοι, αγωνιστικοί και υπό παραίτηση για τα προβλήματα του Δήμου. Εσείς έχετε παραιτηθεί από τα πάντα. Και αυτό κάνατε και χθες!!!
Αυτά για τα χθεσινά… Τα υπόλοιπα στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν θα συζητήσουμε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.  


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου