Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Χθες το μεσημέρι 12π.μ. πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη σύσκεψη στο γραφείο του Υπουργού κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη με την παρουσία του, ειδικών συμβούλων και τη συμμετοχή του Προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, του Προέδρου του ΦΟΔΣΑ και Δημάρχου Τρίπολης κ. Ιωάννη Σμυρνιώτη, του Αντιπροέδρου του ΦΟΔΣΑ και Δημάρχου Κορινθίων κ. Αλέξανδρου Πνευματικού και του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Καμιζή.

Το θέμα της προγραμματισμένης από την προηγούμενη εβδομάδα σύσκεψης ήταν σχετικό με την διαχείριση των απορριμμάτων σε επίπεδο Πελοποννήσου αλλά και το μεγάλο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο Ερμιονίδας, όπως αυτό έχει αναδειχθεί τις τελευταίες μέρες.

Μετά τη συζήτηση ο Υπουργός έκανε δεκτή την υποβληθείσα από κοινού πρόταση των συμμετεχόντων για την άμεση αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος. Η πρόταση, ως μεταβατική λύση, μέχρι την κατασκευή και λειτουργία εργοστασίου τελικής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο, περιλαμβάνει την άμεση περιβαλλοντική αδειοδότηση χώρων σε κάθε νομό για την εγκατάσταση ΚΔΑΥ και κομποστοποιητών.

Για την Παρασκευή 3 Αυγούστου προγραμματίστηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού νέα συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ για την εξασφάλιση της χρηματοδοτικής υποστήριξης. Προς την ίδια πλέον κατεύθυνση φαίνεται προσανατολισμένη και η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν στο χώρο δεματοποιητή Σταυρού Διδύμων, όπως περιγράφεται σε τεχνική έκθεση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, η οποία κοινοποιήθηκε στο Δήμο μας χθες 30/7/2012.   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου