Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Άτακτη φυγή του κ. Σφυρή από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου


  
Σε άτακτη φυγή από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ετράπη ο κ. Σφυρής προκειμένου να αποφύγει τη συζήτηση για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που ο ίδιος είχε ζητήσει να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης!
 Επικαλούμενος διαδικαστικό θέμα, ζητώντας να αλλάξει η σειρά συζήτησης των θεμάτων, αποχώρησε από τη χθεσινή συνεδρίαση πριν συζητηθεί το επίμαχο θέμα και να αποκαλυφθούν οι βαρύτατες ευθύνες που φέρει, όταν ως Δήμαρχος του πρώην Δήμου Κρανιδίου εγκατέστησε σε συνεργασία με την τότε διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου τον δεματοποιητή στη θέση Σταυρός Διδύμων και δημιούργησε αυτή τη νέα χωματερή, χειρότερη από αυτές που έκλεισαν.
Το θέμα της υποβολής παραίτησης του Δημάρχου Ερμιονίδας Δημήτρη Καμιζή και των Δημοτικών Συμβούλων της Παράταξης, πήρε δημοσιογραφικά Πανελλήνιες διαστάσεις και απασχόλησε όλα τα όργανα Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΕΔ, ΚΕΔΕ) αλλά και όλα τα όργανα της Ελληνικής Διοίκησης, λειτούργησε καταλυτικά, για την καταγγελία αυτής της μεθόδου αποθήκευσης σύμμεικτων απορριμμάτων για μακρύ χρονικό διάστημα και κανένας Δήμαρχος πλέον δεν φαίνεται διατεθειμένος να δημιουργήσει χωματερές τέτοιου είδους που είναι πολύ χειρότερες από τους λειτουργούντες σήμερα ΧΑΔΑ.
Παράλληλα ο Δήμαρχος Ερμιονίδας με συντονισμένες κινήσεις της ΠΕΔ Πελοποννήσου και του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου και με τεκμηριωμένες θέσεις έφερε στο προσκήνιο και σε όλα τα αρμόδια όργανα για τη λήψη αποφάσεων, ως μόνη ορθολογική και νόμιμη άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, την διαδικασία διαλογής στην πηγή και την εγκατάσταση ΚΔΑΥ και κομποστοποιητή, την οποία με συνέπεια όλο αυτό τον καιρό υποστηρίζουμε.
Στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών παρουσία του Υπουργού κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και των συμβούλων του και με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ερμιονίδας, του Προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου και του Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, η πρόταση αυτή που υποβλήθηκε από κοινού έγινε δεκτή από τον Υπουργό ως μοναδική λύση και ορίστηκαν τα επόμενα βήματα για την υλοποίησή της.
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις και αντί ο κ. Σφυρής και οι συν αυτών να επιδοκιμάσουν τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες του Δημάρχου και της πλειοψηφίας που έχει την ευθύνη σήμερα για την διαχείριση όλων των θεμάτων του Δήμου Ερμιονίδας και ιδιαίτερα εκείνων που ο κ. Σφυρής δημιούργησε με την πολιτική και τις αποφάσεις, ως Δήμαρχος του πρώην Δήμου Κρανιδίου (διαχείριση απορριμμάτων, αποχέτευση, ύδρευση), συνεχίζει τη γνωστή τακτική του, της παραπληροφόρησης, της μετάθεσης των δικών του ευθυνών σε άλλους και της φυγομαχίας.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου