Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Στίς 2 Σεπτέμβρη συζητείται η αίτηση μας

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
1. Δημητρίου Καμιζή τέως Δημάρχου Κρανιδίου
2. Ιωάννου Τσαμαδού
3. Εμμανουήλ Φλωρή
4. Αναστασίου Λάμπρου, Δημοτικών Συμβούλων Δήμου Κρανιδίου, κατοίκων Κρανιδίου.
ΚΑΤΑ
1. Της οφειλέτιδας Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ & ΣΤΕΓΑΣΗΣ Α.Ε.» ΔΕΠΟΣ Α.Ε. που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αμαλιάδος αριθμός 17 και εκπροσωπείται νόμιμα.
2. Των επισπευδόντων ήτοι α) Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΥΛ. ΚΑΣΙΜΑΤΗ» που εδρεύει στην Αθήνα,Λυκούργου 9 και εκπροσωπείται νόμιμα, β) Ελισάβετ Αρίον του Κωνσταντίνου, συζ.Κωνστάντινου Γκοβόστη, κάτοικος Κηφισιάς Αττικής,οδός Τατοϊου αριθμός 60,γ)Μαρία Καραμπέτσου του Ευτυχίου, κάτοικος Αθηνών, οδός Αιγέως 29,δ) Μαγδαληνή Καραμπέτσου του Ευτυχίου, συζ.Δημητρίου Νικολαϊδη, κάτοικος Αθηνών, οδός Αιγέως 29,και ε) το αναγνωρισμένο σωματείο με την επωνυμία «ΑΜΑΛΙΕΙΟΝ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ» (τέως «ΑΜΑΛΙΕΙΟΝ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ») που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, οδός Κηφισίας 219 νόμιμα εκπροσωπούμενο.
………………
Δυνάμει της υπ’ αριθ. 1431 περίληψης, της υπ’ αριθ. 1430/2010 κατασχετήριας έκθεσης ακινήτου του δικ. Επιμελητή Πρωτοδικείου Ναυπλίου Γεωργίου Μπουρίκα, εκδοθεισών τούτων σε εκτέλεση της υπ’αριθ. 3224/2007 αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα Μισθώσεων) και της κοινοποιηθείσης από 8/8/2010 πρώτης επιταγής προς πληρωμή του δικ. επιμελητή Πρωτοδικείου Αθηνών Κωνσταντίνου Σαραντοπούλου 105.795,75 € συνολικά, επισπεύδεται δημόσιος αναγκαστικός πλειστηριασμός ακινήτου για την 29/9/2010, με τόπο διενεργείας αυτού το κατάστημα του Ειρηνοδικείου Μάσσητος με επί του πλειστηριασμού υπάλληλο συμβολαιογράφου Κρανιδίου Σταυρούλα Βαγιακάκου-Καλλία σε βάρος ακινήτου (αγροκτήματος) της οφειλέτιδος, ήτοι: μια έκταση 342.000 τ.μ., κείμενη εκτός σχεδίου, στην περιοχή «Αεροδρομίου», στο δημοτικό διαμέρισμα Πορτοχελίου του Δήμου Κρανιδίου Αργολίδας, μετά των επ’ αυτής κτιρίων και συστατικών της, εμφαινόμενη περιμετρικά με τα στοιχεία Α-Β-Γ-Δ-Ε-Ζ-Η-Θ-Ι-Κ-Λ-Μ-Ν-Ξ-Ο-Π-Ρ-Σ-Τ-Υ-Φ-Χ-Α στο προσαρτώμενο στο υπ’άριθμ.13290/2000 πληρεξούσιο της Συμβολαιογράφου Αθηνών Ελένης Δρόσου-Κατσουράκη τοπογραφικό διάγραμμα του Πολιτικού Μηχανικού Αντωνίου Αθηναίου και σύμφωνα με αυτό συνορευόμενη: Βόρεια, Νότια και Ανατολικά με ιδιοκτησίες αγνώστων και Δυτικά με υπόλοιπη έκταση , ιδιοκτησίας της καθ’ης. Η παραπάνω έκταση περιήλθε στην ανωτέρων καθ’ης- οφειλέτιδα, από μεγαλύτερη έκταση συνολικής επιφάνειας 973.945,00 από παραχώρηση από το Ελληνικό Δημόσιο, με την υπ’ αριθ. 662/30/09.04.1980 κοινή Υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Χωροταξίας Οικισμού Περιβάλλοντος & Συγκοινωνιών, που έχει μεταγραφεί νόμιμα στα βιβλία μεταγραφών του Υποθηκοφυλακείου Μάσσητος, στον τόμο -664- και αριθμό -34- που δημοσιεύτηκε στο υπ’άριθ. 243/22.04.1980 ΦΕΚ, και η οποία παραχώρηση έγινε χωρίς αντάλλαγμα.
Τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί το ποσό των 7.000.000,00 € και η αξία του κατασχεθέντος ακινήτου εκτιμήθηκε αρμοδίως στα 10.500.000,00€.
Εκπλειστηριάζεται δια την ικανοποίηση των επισπευδόντων 105.795,75€ η συνολική ανωτέρω έκταση της οφειλέτιδας η εμπορική αξία της οποίας ανέρχεται στα 75.000€ τα 1.000 τετραγωνικά μέτρα.
Εν προκειμένω πρόκειται περί ευτελέστατης επίδικης απαίτησης των επισπευδόντων έναντι της εμπορικής αξίας της κατασχεθείσης συνολικής έκτασης, ενώ για την ικανοποίηση τούτων (επισπευδόντων) πλέον τόκων, δικαστικών και εξόδων εκτελέσεων είναι αρκετή η κατάσχεση 4.000 τετραγωνικών μέτρων, όταν η αξία της περιοχής που βρίσκεται το κατασχεθέν ακίνητο ανέρχεται κατά τα ανωτέρω στα 75.000 € το στρέμμα.
Η παρά ταύτα κατάσχεσης των 342.000 τετραγωνικών μέτρων του περιγραφέντος ακινήτου της οφειλέτιδος, δια την ικανοποίηση ευτελούς ποσού της οφειλής αυτής, αντιβαίνει οπωσδήποτε τους κανόνες της καλής πίστης των συναλλακτικών ηθών, του οικονομικού και κοινωνικού σκοπού του δικαιώματος, είναι προκλητική και κραυγαλέος καταχρηστική, προσβάλλει το περί δικαίου ημών αίσθημα και τη δημοσία τάξη, αποκλειομένων με συντρέχοντα δεδομένα δεύτερου Βατοπεδίου κ.λ.π.
Επειδή η κατασχεθείσα ανωτέρω περιγραφόμενη κατά θέση, έκταση και εμπορική αξία επίδικη έκταση, άπτεται του δημοσίου συμφέροντος, δεδομένου ότι η καθ’ ης εκτέλεση οφειλέτιδα εταιρεία λειτουργεί μεν ως Α.Ε.
είναι όμως δημοσία επιχείρηση. Νομιμοποιούμεθα για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος να ασκήσουμε την ένδικη αίτησή μας και να ζητήσουμε με αυτήν τον περιορισμό της επιβληθείσης αναγκαστικής κατάσχεσης σε τμήμα αυτού (αγροκτήματος) 4.000 τετραγωνικών μέτρων, αφού το τμήμα αυτό, εκπλειστηριαζόμενο, θα ικανοποιήσει πλήρως την επίδικη απαίτηση των επισπευδόντων και η υπόλοιπη έκταση θα παραμείνει στην ιδιοκτησία της οφειλέτιδος, επ’ ωφελεία του δημοσίου συμφέροντος.
Ασκούμε το ένδικο με την αίτηση μας μέσο, αφού η οφειλέτιδα εταιρεία, στην μέχρι σήμερα ένδικη διαφορά της αδρανεί στην άσκηση όμοιας αίτησης περιορισμού της κατασχεθείσης έκτασης στα 4.000 τετραγωνικά μέτρα, δεδομένου ότι η κατάσχεση κατά νόμο (άρθρο 951 παρ.2ΚΠολ.Δικ.) δεν επιτρέπεται να εκτίνεται πλέον ή όσον απαιτείται δια την ικανοποίηση της απαιτήσεως και την κάλυψη των εξόδων εκτελέσεως.
Επειδή η αίτηση μας είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθής.
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Και με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος μας
ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ
Να γίνει δεκτή η αίτηση μας. Να διορθωθεί για την εις το ιστορικό αιτία η υπ’αριθμ.1430/2010 κατασχετήρια έκθεση ακινήτου του δικαστικού επιμελητή Πρωτοδικείου Ναυπλίου Γεωργίου Μπουρίκα, επί τω τέλει να περιοριστεί αυτή σε τμήμα της κατασχεθείσης μείζονος εκτάσεως 4.000 τετραγωνικών μέτρων. Να διορισθεί τοπογράφος μηχανικός για τον προσδιορισμό των 4.000 τετραγωνικών μέτρων στη μείζονα έκταση. Να ορισθεί χρόνος διενεργείας πλειστηριασμού με έκδοση επαναληπτικής αναγκαστικής κατάσχεσης με των ανωτέρω προσδιορισμό των 4.000 τετραγωνικών μέτρων και να καταδικαστούν οι αντίδικοι στη δικαστική μας δαπάνη.
Ναύπλιο 16/8/2010




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου