Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ...

Έγκριση Π.Ε.Ρ.Π.Ο.

Με την υπ’αριθμό 48056/20.11.2007 απόφαση, του τότε υφυπουργού Σταύρου Καλογιάννη (ΦΕΚ.541/2007) εγκρίθηκαν οι γενικές κατευθύνσεις Π.Ε.Ρ.Π.Ο "Ειδικά Ρυθμιζόμενης Πολεοδόμησης", μεταξύ άλλων περιοχών, και για την έκταση του πρώην αεροδρομίου της ΔΕΠΟΣ στο Πόρτο Χέλι. Αυτό βέβαια συνέβη παρά τις έντονες αντιρρήσεις και τις αντίθετες αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου μετά από δικές μου εισηγήσεις, οι οποίες ειχαν εμποδίσει τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης, όσο εγώ ήμουν Δήμαρχος του Δήμου Κρανιδίου.
Η έγκριση αυτών των κατευθύνσεων που περιλαμβάνουν μάλιστα πολεοδομικούς όρους απαράδεκτους για το φυσικό περιβάλλον και για τον τρόπο ανάπτυξης της περιοχής μας, έγινε 11 μήνες αργότερα αφ’ότου είχε αναλάβει η σημερινή δημοτική αρχή με Δήμαρχο τον κ. Σφυρή. Πάλι η ίδια τακτική, όχι μόνον δεν υπήρξε καμία ένσταση και καμία αντίρρηση πριν ή μετά τη έκδοση αυτής της απόφασης του κ. Υφυπουργού αλλά δεν έγινε πάλι επίσης καμία ενημέρωση ούτε του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά ούτε και των δημοτών. Όλα πάλι έγιναν "εν κρυπτώ και παραβύστω" και όταν μάλιστα στις 09/09/2009 κατά την διαδικασία απολογισμού του Δημάρχου στο πρώτο δημοτικό σχολείο, η αντιπολίτευση έθεσε θέμα ενημέρωσης επί του θέματος αυτού, ο Δήμαρχος αντί να απαντήσει προπηλάκισε τους συμβούλους της αντιπολίτευσης ζητώντας από αυτούς να του απαντήσουν αν ξέρουν τί σημαίνει Π.Ε.Ρ.Π.Ο!
Όπως και στο πρόσφατο θέμα το οποίο αποκαλύψαμε και το οποίο έχει πάρει διαστάσεις σκανδάλου, της προσπάθειας δηλαδή εκποίησης της δημόσιας γης με τη μέθοδο του πλειστηριασμού, έτσι και στο θέμα της έγκρισης Π.Ε.Ρ.Π.Ο για το κτήμα του αεροδρομίου στο Πόρτο Χέλι, είχαμε πάλι σιγή ιχθύος από την πλευρά του Δήμου Κρανιδίου.
Πώς να μην συσχετίσει κανείς το ένα θέμα με το άλλο, και τα δύο μαζί με την σιωπή του Δήμου Κρανιδίου;
Έχουμε δηλαδή να κάνουμε με έναν αναγκαστικό πλειστηριασμό δημόσιας έκτασης 342 στρεμμάτων υπολογισθείσης αξίας κατά την κατάσχεση 10.500.000 Ευρώ που μετά την οικοπεδοποίηση της μέσω Π.Ε.Ρ.Π.Ο, η εμπορική της αξία σήμερα θα μπορούσε να υπερβαίνει και τα 30.000.000 Ευρώ, προκειμένου να απαλειφθεί η οφειλή 105.000 Ευρώ της ΔΕΠΟΣ προς τρίτους!!!Και για όλα αυτά σιωπή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου