Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το Σάββατο 13/10/2012 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της ποδοσφαιρικής ομάδας «ΑΘΛΗΤΙΚΉ ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ», στην οποία ο Δήμος είχε προσκληθεί και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του με καθυστέρηση, λόγω του ότι ο Δήμος την ημέρα αυτή διοργάνωσε εκδήλωση για τα 100 Χρόνια από το θάνατο του μεγάλου μας ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου, την οποία και παρακολούθησαν. Παρ’ όλα αυτά σε ιστότοπο της ομάδας αναρτήθηκε βίντεο που αναφέρεται ότι ο Δήμος ήταν απών, γεγονός το οποίο είναι αναληθές.
Επίσης, ο προπονητής της ομάδας κ. Σπανός, σε ομιλία του εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του προς το Δήμο για τη κατάσταση του χλοοτάπητα. Δυστυχώς η κατάσταση του τάπητα δεν είναι η επιθυμητή και αυτό οφείλεται στην ποιότητα του νερού και τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της φετινής χρονιάς (ακραίες συνθήκες με μεγάλη διάρκεια το καλοκαίρι και πολύ ζεστό φθινόπωρο). Παρ’ όλα αυτά ο Δήμος με βάση τις εισηγήσεις της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και του Γεωπόνου της κ. Πασιαλή, έχει πέρα του δέοντος πράξει, δαπανώντας για τη συντήρηση του τάπητα και του γηπέδου εν γένει από το 2011 που ανέλαβε τα καθήκοντα της η σημερινή Διοίκηση και μέχρι τώρα τα εξής:
·         Φυτοφάρμακα: 2.600€
·         Λιπάσματα: 2.464€
·         Σπόροι:  1.867€
·         Συντήρηση Αρδευτικού: 3.901€
·         Ανάπλαση Χλοοτάπητα: 24.600€
·          Ισοπέδωση με Κύλινδρο: 307€
·         Συντήρηση Τρακτέρ και Χορτοκοπτικών: 130€
·         Καύσιμα Τρακτέρ: 450€

Επίσης δέσμευση 1 Υπαλλήλου του Δήμου μόνο για τις εργασίες του γηπέδου, τη στιγμή που επιτρέπεται η πρόσληψη μόνο του 1/3 από το απαιτούμενο προσωπικό και η έλλειψη προσωπικού είναι εμφανής.
Στη πορεία αποφασίστηκε, έπειτα από εισήγηση του Γεωπόνου, ότι η ανάθεση σε εργολάβο της συντήρησης του γηπέδου θα είναι πιο συμφέρουσα οικονομικά για το Δήμο. Υπεγράφη με την Σ. Υφαντίδης & Σία Ε.Ε. συμφωνητικό για τη συντήρηση του γηπέδου στις 12/7/2012 για ένα ημερολογιακό έτος (Δηλ. ως 12/7/2013), η οποία θα κοστίσει 24.600€.
Βάσει των παραπάνω, το σύνολο της οικονομικής επιβάρυνσης του Δήμου Ερμιονίδας από 1/1/2011 μέχρι σήμερα, για την συντήρηση και λειτουργία του Γηπέδου Κρανιδίου έχει ανέλθει στο ποσό των 60.919€. Στο ποσό αυτό πρέπει να προστεθεί και το ποσό 15.000€, που κοστίζει το χρόνο ο υπάλληλος που απασχολήθηκε για το γήπεδο το 2011, 10.000€ επίσης χορηγήθηκαν από το Δήμο το ίδιο διάστημα ως οικονομική ενίσχυση της ΑΕΚ και της ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το γήπεδο Κρανιδίου χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο από τη ποδοσφαιρική ομάδα ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ και  προηγουμένως χρησιμοποιούνταν κατ’ αποκλειστικότητα από την ΑΕΚ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.
Σ’ αυτή την εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης της πατρίδας μας, ο Δήμος Ερμιονίδας και κατ’ επέκταση οι δημότες του Δήμου μας, από 1-1-2011 μέχρι σήμερα, έχουν διαθέσει το ποσό των 85.000€ τουλάχιστον, πέρα της αξίας του νερού που καταναλώθηκε για άρδευση μέσα σε ενάμιση χρόνο.
Τα παραπάνω προς ενημέρωση των δημοτών μας και όλων των αθλητικών παραγόντων του τόπου μας.


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΟΥΖΟΥΑΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου