Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Εικονοσκόπιο news : Τι γίνεται επιτέλους με αυτό τον Αρχαίο αμφορέα: Κραυγή αγωνίας πολλών " ανώνυμων " Ερμιονιδέων.



  Η κοινωνία της Ερμιονίδας τις τελευταίες μέρες είναι πραγματικά προβληματισμένη, σύμφωνα με το « Εικονοσκόπιο », με την υπόθεση του αμφορέα που υπάρχει στο Δημαρχείο Κρανιδίου.  Όπως λοιπόν  γράφει « σε συνέχειες », οι συνδημότες μας ,  ( ο Μιχάλης από τον κάμπο, ο ανώνυμος αγανακτισμένος που κατοικεί στο Πλέπι, ο Μανώλης και πολλοί άλλοι τέτοιοι ανώνυμοι πάντα  ),  έχουν χάσει τον ύπνο τους και απευθύνουν πληθώρα αμείλικτων ερωτημάτων προς το « Εικονοσκόπιο », για  ποιος έφερε - δώρισε τον αμφορέα στο Δημαρχείο Κρανιδίου.
  Μάλιστα αυτοί οι συνδημότες μας ξεπερνώντας την οικονομική και κοινωνική λαίλαπα που μαστίζει τους ίδιους και την κοινωνία της περιοχής μας, επιμένουν, προς το γνωστό Blog,  να επανέλθει και να ξαναεπανέλθει το θέμα έως ότου να απαντηθεί το κυρίαρχο πρόβλημα αυτή τη στιγμή για την κοινωνία μας που δεν είναι άλλο από τον αμφορέα και να διαλευκανθεί πλήρως το πώς βρέθηκε στο Δημαρχείο Κρανιδίου. Γιατί έχουν χάσει τον ύπνο τους από το θέμα του αμφορέα, όπως γράφουν. Και αυτό είναι αλήθεια και φαίνεται πάρα πολύ τώρα τελευταία. Δεν είναι όμως από τον αμφορέα. Είναι από την καθοριστική και ηγεμονική παρουσία του Δήμου μας, του Δημάρχου μας Δημήτρη Καμιζή και της παράταξης του, στα δρώμενα και τους αγώνες της Ερμιονίδας μας, με στόχο την υπεράσπιση του δικαιώματος να ζει και να υπάρχει.
    Πάντως, για να συμφωνήσουμε σε κάτι,  αποκλείεται ο αμφορέας να είναι προϊόν κατάδυσης του δημάρχου μας Δημήτρη  Καμιζή στο ναυάγιο της Δοκού ή κάπου αλλού. Τώρα αν κάποιος του τον δώρισε και ο Δήμαρχος τον έφερε στο Δημαρχείο, (όπως έχει κάνει με τόσες δωρεές και όχι μόνο),  αυτό είναι επιλήψιμο,  ενώ αν έπαιρνε στο σπίτι του τον αμφορέα και τις δωρεές που ο ίδιος προσωπικά έχει φέρει στο Δήμο, τις κρατούσε για «  πάρτη » του θα ήταν κύριος  και μάγκας, κατά την λογική του « Εικονοσκόπιου ».
   Σε αυτή λοιπόν την επιτακτική αυτή την στιγμή ανάγκη, κατά το κατά την λογική του « Εικονοσκόπιου »  πάντα, της διερεύνησης του θέματος του αμφορέα,  θα επισυνάψω και άλλες ανάλογες περιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν με αντικείμενα που ευρίσκονται στο κτίριο του Δημαρχείου Κρανιδίου, το οποίο είναι μεγάλης  παλαιότητας. Να διερευνήσουμε λοιπόν και αυτές τις περιπτώσεις, μιας και αυτό που απασχολεί την κοινωνία και τους δημότες μας αυτή τη στιγμή είναι ο αμφορέας και οποιαδήποτε τέτοιας μορφής αντικείμενα υπάρχουν στο Δημαρχείο και να αποδοθούν ευθύνες ακόμα και σε αιρετούς άρχοντες που δεν είναι εν ζωή.
  Έτσι θα σταματήσουν επιτέλους τα αμείλικτα ερωτήματα των απανταχού Ερμιονιδέων, θα αποκατασταθεί η ηρεμία στην κοινωνία μας και οι συνδημότες μας θα μπορέσουν επιτέλους να κοιμηθούν ήσυχοι.
  Και έτσι όπως τελειώνουν όλα τα παραμύθια : Θα ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!
  Στο χωριό μου λένε με την μορφή διαπίστωσης : «  Δεν υπάρχει τσίπα ». Ίσως αυτή η έκφραση - διαπίστωση για όλα αυτά είναι πολύ λίγη, για να χαρακτηρίσω διάσταση τις συγκεκριμένες αναφορές.  Αρκούμαι όμως  στην έκφραση  που χρησιμοποιείτε εσείς συμπατριώτες. Τα περαιτέρω δικά σας.

Σταύρος Κούστας 

Αντιδήμαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου