Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΗΤΑΝ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ



Επειδή κάποιοι χάνοντας τον στόχο τους ψελλίζουν κάτι για δήθεν καθυστερημένη αντίδρασή μας στο σχέδιο για το κλείσιμο μεταξύ άλλων Δ.Ο.Υ. και της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου, επαναδημοσιοποιούμε την αρχική μας αντίδραση με την επιστολή που είχαμε στείλει στις 08/12/2010 προς αρμοδίους.
Την επιστολή αυτή την είχαμε αποστείλει και δημοσιοποιήσει πριν καν να αναλάβουμε τα καθήκοντά μας ως νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Ερμιονίδας.
Η οφειλόμενη αντίδραση των τότε Δημοτικών Αρχών ποια ήταν; 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ



Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010
Σχετικά με δημοσίευμα για ενδεχόμενη κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου
Κρανίδι 8/12/2010
Δημήτρης Καμιζής
Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ερμιονίδας
Μητροπολίτη Φωστίνη 1
Τ.Κ. 21300


Προς:
Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών
Κο Γιώργο Παπακωνσταντίνου
Νίκης 5-7 Αθήνα

Κοιν.

1. Πρωθυπουργό της Ελλάδας
κο Γεώργιο Παπανδρέου
2. Υπουργό Εσωτερικών
Κο Γιάννη Ραγκούση
3. Βουλευτή Αργολίδας & Υφυπουργό ΠΕΚΑ
Κο Γιάννη Μανιάτη
4. Βουλευτή Αργολίδας κο Γιάννη Ανδριανό
5. Βουλευτή Αργολίδας κα Έλσα Παπαδημητρίου
6. Νεοκλεγέντα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
κοΠέτρο Τατούλη
7. Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου


ΘΕΜΑ : Σχετικά με δημοσίευμα για ενδεχόμενη κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου

Κύριε Υπουργέ,
Με έκπληξή μου διάβασα στην έγκριτη εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», της 5-12-2010 ότι η Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου αναφέρεται στις υπό κατάργηση Δ.Ο.Υ.
Η Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου και με την παλαιά της ονομασία «Εφορία Κρανιδίου» λειτουργεί αδιάλειπτα τουλάχιστον από το 1952 στο Κρανίδι, σημερινή έδρα πλέον του Δήμου Ερμιονίδας, ως Υπηρεσία του κράτους για την εξυπηρέτηση των κατοίκων ολόκληρης της επαρχίας Ερμιονίδας και παλαιότερα και των Σπετσών.
Η Δ.Ο.Υ Κρανιδίου εξυπηρετεί σήμερα τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις των Δήμων Κρανιδίου και Ερμιόνης και από 1-1-2011 του νέου Καλλικρατικού Δήμου Ερμιονίδας. Η έδρα του νέου Δήμου, το Κρανίδι, βρίσκεται σε απόσταση 80km από το Ναύπλιο όπου και η πλησιέστερη Δ.Ο.Υ. του νομού μας. Στην ευρύτερη περιοχή που τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε τουριστικά και οικονομικά και είναι σήμερα αρμοδιότητα της Δ.Ο.Υ Κρανιδίου δραστηριοποιούνται πλήθος επιχειρήσεων και υποβάλλονται πάνω από 8.000 φορολογικές δηλώσεις φυσικών και Νομικών Προσώπων. Οι ενεργές μόνον off shore εταιρείες ξεπερνούν τις 100. Τα έσοδα της Δ.Ο.Υ Κρανιδίου κατά τα τελευταία χρόνια έχουν κυμανθεί ως εξής:
Κατά το 2008 : 19. 000. 000,00 €
Κατά το 2009 : 17. 000. 000,00 €
Κατά το 2010 έως σήμερα : 14. 500. 000,00 €, ενώ αναμένεται να κλείσει στα 18.000.000,00€

Κύριε Υπουργέ η τυχόν κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου, στους σημερινούς μάλιστα δύσκολους καιρούς, για την οποίαν είμαστε αντίθετοι κάτοικοι και επιχειρηματίες, εκτός από αφάνταστη ταλαιπωρία θα προκαλέσει και οικονομική επιβάρυνση, στους συναλλασσόμενους με τη Δ.Ο.Υ. Για τις συναλλαγές τους, κυρίως όσοι έχουν φορολογικές διαφορές, που απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία και εκπροσώπηση, θα μετακινούνται σε απόσταση 80km στην πλησιέστερη Δ.Ο.Υ. στο Ναύπλιο και θα χρειάζονται τρεις τουλάχιστον ώρες συνολικά για τη μετάβαση και επιστροφή τους λόγω του ιδιαίτερα δύσκολου και επικίνδυνου δρόμου που συνδέει την απομακρυσμένη Ερμιονίδα με την πρωτεύουσα του νομού.
Για τους παραπάνω λόγους κύριε Υπουργέ σας παρακαλώ να αναθεωρήσετε τυχόν σχετικό σχεδιασμό σας για την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου ως Β’ τάξεως διότι συντρέχουν ιδιαίτεροι και σοβαροί λόγοι όπως σας ανέφερα. Κατά την άποψή μας και μάλιστα μέσα στα πλαίσια της πρόσφατης διοικητικής μεταρρύθμισης στην Αυτοδιοίκηση και ενόψει της λειτουργίας του νέου Δήμου Ερμιονίδας η Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου πρέπει να αναβαθμιστεί σύμφωνα και με τη γενική κατεύθυνση του «Καλλικράτη», ότι ο πολίτης πρέπει να εξυπηρετείται αποτελεσματικά όσο γίνεται πλησιέστερα στον τόπο της κατοικίας του.



Με τιμή,



Δημήτρης Καμιζής
Δήμαρχος Ερμιονίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου