Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Σχετικά με την θέρμανση των Σχολικών Συγκροτημάτων του Δήμου Ερμιονίδας


  Πιστεύοντας στην έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση, θέλουμε να αναφέρουμε τα εξής προς όλους τους δημότες και ιδιαίτερα όλους όσους εμπλέκονται με την λειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων:
1.Ο Δήμος Ερμιονίδας έχει σε προτεραιότητα της πολιτικής του, την σωστή λειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων από κάθε πλευρά. Απόρροια αυτού είναι η άμεση και έγκαιρη χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων με τα ποσά που τους αναλογούν από την τακτική επιχορήγηση (μέσω των λειτουργικών εξόδων) και την ΣΑΤΑ των σχολικών κτιρίων (που προορίζεται για έργα στα σχολικά συγκροτήματα).

2.Κατά τα έτη 2011 και 2012 πέραν των τακτικών επιχορηγήσεων, για την κάλυψη των αναγκών, ο Δήμος μέσω των οικονομικών του υπηρεσιών και με τον χαρακτήρα των έκτακτων επιχορηγήσεων από ίδιους πόρους, προχώρησε σε γενναία χρηματοδότηση της Α/θμιας και Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής, για κάλυψη των αναγκών σε πετρέλαιο για θέρμανση των σχολικών συγκροτημάτων.

3.Για το σχολικό έτος 2011 - 2012 τα στοιχεία για τη θέρμανση των σχολικών συγκροτημάτων έχουν ως εξής:

- Υπήρξε δωρεά 7500L πετρελαίου θέρμανσης από την κ. Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη, για τα σχολεία του πρώην Δήμου Ερμιόνης (6500L για την Α/θμια και 1000L για την Β/θμια), την οποία για μια ακόμα φορά ευχαριστούμε δημόσια.

- Για την θέρμανση (δηλ. την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης) κατά το σχολικό έτος 2011-2012 από το Δήμο διατέθηκαν 10.892,40€ στην Α/θμια (Νηπιαγωγεία – Δημοτικά) και 12.905,86€ στην Β/θμια (Γυμνάσια – Λύκεια – ΕΠΑΛ).

-  Πέραν των ανωτέρων ποσών περί το τέλος Απριλίου του 2012 διαθέσαμε για την Α/θμια το ποσό των 5.700€ και για την Β/θμια το ποσό των 5.676,68€ για προμήθεια και αποθήκευση στα Σχολικά Συγκροτήματα πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να εξασφαλιστεί η ετοιμότητα στη χρήση κατά τη νέα σχολική χρονιά 2012-2013, αλλά και για οικονομία αφού η τιμή τότε ήταν χαμηλότερη από ότι σήμερα.

4. Επειδή τα γεγονότα και τα ποσά μιλάνε από μόνα τους και η πολιτική και η μέριμνα του Δήμου είναι δεδομένη και προφανής, θα πρέπει όλοι οι δημότες και οι σχετιζόμενοι με τα σχολικά συγκροτήματα να είναι βέβαιοι πως για την φετινή σχολική χρονιά, παρά την δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση των πάντων, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για όλα τα εκπαιδευτικά συγκροτήματα του Δήμου, όπως έγινε και το 2010 - 2011 και το 2011 - 2012. Ήδη δε όλα στο θέμα της θέρμανσης και φέτος λειτουργούν ομαλά και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Και είναι πλέον αυταπόδεικτο πως τα Σχολεία μας πρέπει να έχουν και θα έχουν σωστή θέρμανση και αυτή είναι η κατεύθυνση που έχει δοθεί από τον Δήμο και τις Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας προς όλους τους αρμόδιους. Ο Δήμος μας με συνετή και σφιχτή διαχείριση, των «τσεκουρεμένων» τουλάχιστον κατά 60% κεντρικών αυτοτελών πόρων και των άλλων μεμονομένων εσόδων θα εξασφαλίσει κατά προτεραιότητα, όπως δύο χρόνια τώρα κάνει, την άρτια καθ’ όλα λειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων.





Κούστας Σταύρος - Αντιδήμαρχος –

 Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

Τσαμαδός Γιάννης - Αντιπρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας

Εκπαίδευσης – Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής

Πασαλάρης Παντελής - Αντιπρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης – 
Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου