Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Εγκαινιάστηκε το Κ.Ε.Φ.Υ. (Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου – Κρανιδίου)

 
Έγιναν σήμερα το μεσημέρι τα εγκαίνια του νέου κτιρίου όπου θα στεγάζεται στο εξής το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογικών Υποθέσεων (Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου – Κρανιδίου), στο χώρο όπου στεγαζόταν μέχρι πρότινος το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου.
Ο εν λόγω χώρος ανήκει στο Δήμο Ερμιονίδας και παραχωρήθηκε για τη στέγαση του Κ.Ε.Φ.Υ. Τις εργασίες (που σημειωτέον έγιναν τάχιστα, είναι το πρώτο Κ.Ε.Φ.Υ. που λειτουργεί Πανελλαδικά), προετοιμασίας του χώρου για στέγαση επέβλεψε προσωπικά ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμιζής και έγιναν από συνεργία του Δήμου σε μεγάλο βαθμό. Η δαπάνη για την προμήθεια των υλικών βαρύνει το Δήμο Ερμιονίδας σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργού κ. Στουρνάρα.
Τον αγιασμό τέλεσαν οι πανοσιολογιότατοι ιερείς πατέρας Γκίκας Παπαδημητρίου και Αναστάσιος Μέλλος. Παρέστησαν και χαιρέτησαν ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός, ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμιζής, η Προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου κα Τομαδάκη. Χαιρετισμό έστειλε και ο Βουλευτής κ. Γιάννης Μανιάτης. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου κα Δήμητρα Μονά, εκπρόσωποι των λογιστών Ερμιονίδας και των παραγωγικών τάξεων του Δήμου μας και δημότες.
Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι ο Δήμος Ερμιονίδας και ο Δήμαρχος για μια ακόμα φορά έδρασαν αποφασιστικά και ουσιαστικά και μετεστέγασαν μια ακόμα υπηρεσία, ώστε να εξυπηρετηθούν οι δημότες της Ερμιονίδας.
Δυστυχώς όμως και αυτό εκφράστηκε έντονα και σαφέστατα στην ομιλία του Δημάρχου, δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι αρμοδιότητες και λειτουργίες του Κ.Ε.Φ.Υ. Μάλιστα ο Δήμαρχος στην ομιλία του στάθηκε στο συγκεκριμένο σημείο απευθυνόμενος και προς τον Βουλευτή κ. Ανδριανό και προς την Προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου κα Τομαδάκη, διεκδικώντας το δικαίωμα των δημοτών μας να εξυπηρετούνται στο μεγαλύτερο βαθμό από το εδώ Κ.Ε.Φ.Υ. και να μην δημιουργήσουμε ένα άλλο ταχυδρομικό γραφείο. Όπως δε χαρακτηριστικά τόνισε, ο Δήμος μας διεκδικεί και θα διεκδικεί την εκχώρηση στο Κ.Ε.Φ.Υ. όλων των αρμοδιοτήτων ώστε οι πολίτες και οι παραγωγικές τάξεις της Ερμιονίδας να εξυπηρετούνται στον τόπο τους και να μην ταλαιπωρούνται «τρέχοντας» στο Ναύπλιο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου