Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ

  Οι Δημότες, που συμμετέχουν με τα χρήματά τους στα έσοδα του Δήμου, πρέπει να γνωρίζουν ποια είναι η διαχείρισή τους και σε ποιες δράσεις αυτά χρησιμοποιούνται. Αυτό γίνεται πιο επιτακτικό σήμερα, γιατί τα περισσότερα νοικοκυριά στον Δήμο μας ασφυκτιούν οικονομικά και δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις. Θέλουμε, με αφορμή ένα πανό που αναρτήθηκε σε γήπεδα του Δήμου μας και συσχετιζόμενα με τα περιεχόμενα του πανό άρθρα γνωστών ΄΄ σειρήνων ΄΄ , να ενημερώσουμε τους Δημότες μας για τα εξής:

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ
·    Το Δημοτικό Στάδιο Κρανιδίου κατασκευάστηκε από τον σημερινό Δήμαρχο Δημήτρη Καμιζή και την παράταξή μας το 2001 και στοίχισε 250.000 ευρώ.
·    Για το ίδιο γήπεδο το 2012 έγινε δαπάνη 24.600 ευρώ για εργασίες ανασύστασης του χλοοτάπητα.
·   Στο συγκεκριμένο γήπεδο επί 2 χρόνια τώρα ήταν αποκλειστικά απασχολημένος υπάλληλος του Δήμου, του οποίου οι απολαβές για τα 2 αυτά χρόνια ήταν γύρω στις 30.000 ευρώ.
·  Για τη συντήρηση του χλοοτάπητα του Δημοτικού Γηπέδου Κρανιδίου έχει συμβασιοποιηθεί το 2012 ο κ. Σ. Υφαντίδης και ΣΙΑ Ε.Ε. με δαπάνη ύψους περίπου 24.000 ευρώ.
·      Στις ανωτέρω δαπάνες των 2 τελευταίων ετών συνολικού ύψους 78.600 ευρώ θα πρέπει να συνυπολογιστούν οι έκτακτες δαπάνες για σπορές, ραντίσματα κ.τ.λ., η κατανάλωση του νερού και της ηλεκτρικής ενέργειας του γηπέδου, η οποία πληρώνεται καθ’ ολοκληρίαν από τον Δήμο Ερμιονίδας.

Αναρτούμε στοιχεία των ανωτέρω πληρωμών:





                 


 

ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
·     
    Σαν διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας αναλάβαμε την υποχρέωση να εξοφλήσουμε την οφειλή του πρώην Δήμου Ερμιόνης προς την ΙΩΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, που είχε κατασκευάσει τον πλαστικό χλοοτάπητα του γηπέδου της Ερμιόνης, η οποία ανέρχεται περίπου στις 100.000 ευρώ και έναντι αυτής της οφειλής έχουμε ήδη εξοφλήσει 2 χρηματικά εντάλματα πληρωμής ύψους 35.700 ευρώ και 19.578 ευρώ, δηλαδή σύνολο 55.278 ευρώ, τα οποία παρατίθενται παρακάτω.







   Στο ανωτέρω ποσό των 55.278 ευρώ θα πρέπει να συνυπολογιστεί το ποσό του νερού και  της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται στο γήπεδο ποδοσφαίρου Ερμιόνης και το οποία καλύπτεται αποκλειστικά από τον Δήμο Ερμιονίδας.
  Επιπλέον των ανωτέρω δαπανών για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις, ο Δήμος Ερμιονίδας κάνοντας πράξη την προαιρετική δαπάνη της επιχορήγησης των αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων του Δήμου στα 2 χρόνια της δημοτικής μας διοίκησης, επιχορήγησε την Ένωση Ερμιονίδας και τα τμήματα που υπάγονται σε αυτή με 10.000 ευρώ για το 2011 και 9.000 ευρώ για το 2012 (η υψηλότερη επιχορήγηση που δόθηκε προς σωματείο).












  Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι οι 2 συγκεκριμένοι αθλητικοί χώροι (δημοτικό γήπεδο Κρανιδίου και γήπεδο ποδοσφαίρου Ερμιόνης) χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από την Ένωση Ερμιονίδας.
  Για να έχουν, λοιπόν, οι Δημότες μας γνώση των πραγματικών μεγεθών και ποσών που διαθέσαμε τα 2 χρόνια της δημοτικής μας διοίκησης, η άμεση και έμμεση επιχορήγηση προς την αθλητική Ένωση Ερμιονίδας ανέρχεται στο ποσό των 152.878 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται έκτακτα έξοδα σε εργασίες, νερό και ηλεκτρική ενέργεια.
  Ποια, λοιπόν, δημοτική διοίκηση και πότε λειτούργησε με αυτό το πνεύμα απέναντι σε οποιοδήποτε σωματείο τόσο στον Δήμο μας όσο και σε άλλους Δήμους; Ας ψάξουν να βρουν αν υπάρχει έστω και μία.
  Την ανάγκη να γίνουν έργα βελτίωσης των αθλητικών χώρων στα γήπεδα Κρανιδίου και Ερμιόνης πρώτα από όλους ο Δήμαρχος και η παράταξή μας τα ανέδειξε, τα πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο και έτυχαν σχεδόν ομόφωνης θετικής ψήφου. Σε αυτήν, λοιπόν, την κατεύθυνση έγιναν και όλες οι περαιτέρω ενέργειες από τους αιρετούς και τις υπηρεσίες του Δήμου. 
  Όμως, οι όποιες επεμβάσεις υπάρξουν και τα όποια έργα γίνουν θα πρέπει να είναι σε συμφωνία με τη σημερινή οικονομική κατάσταση της κοινωνίας και του Δήμου μας και  σε καθεστώς πλήρους νομιμότητας και διαφάνειας. Αν κάποιος άλλος, όποιος κι αν είναι αυτός, έχει να προτείνει διαφορετικό πνεύμα και τρόπο εκτέλεσης των έργων, ας βγει δημοσίως και εγγράφως να το προτείνει.
  Για τη δημοτική μας διοίκηση σύλλογοι- κοσμήματα είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται και αναδεικνύουν τις ντόπιες δυνάμεις, δίνοντας διέξοδο στα προβλήματα και στον ελεύθερο χρόνο της νεολαίας μας. Και στην κατηγορία αυτή ανήκουν όλοι οι σύλλογοι που ταπεινά, σιωπηλά και με σεβασμό στα οικονομικά, την παράδοση και την ιστορία των τοπικών κοινωνιών τους δουλεύουν για τη νεολαία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό σε κάθε γωνιά και οικισμό του Δήμου μας.
  Αν το επιτελείο της Ένωσης Ερμιονίδας θέλει να αναλάβει τον ρόλο της αντιπολίτευσης στον Δήμαρχό μας Δημήτρη Καμιζή και στη δημοτική μας διοίκηση, θα πρέπει να γνωρίζει ότι τα χρήματα των επιχορηγήσεων που είναι χρήματα των Δημοτών μας, δεν δίνονται για αντιπολιτευτικούς σκοπούς και πρακτικές στη δημοτική μας διοίκηση. Υπάρχουν, δόξα τω Θεώ, αθλητικοί και πολιτιστικοί φορείς με θετική δράση και άχνα στην κοινωνία, οι οποίοι αξίζουν αυτών των χρημάτων και θα τα έχουν.

Σταύρος Κούστας
Γιάννης Τσαμαδός
Αντιδήμαρχοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου