Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΑΨΗΦΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.



Έγινε σήμερα η δίκη στο Πρωτοδικείο Ναυπλίου της υπόθεσης μεταφοράς αγροτικών δρόμων, που διέρχονταν μέσα από την έκταση που έχει αγοράσει η εταιρεία MINT COMPASS για την κατασκευή του γκολφ.
Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου τότε(2006), είχε επικυρώσει πρακτικό επιτροπής, που είχε οριστεί με προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με αυτό το πρακτικό, είχε προταθεί η μεταφορά δρόμων με αίτηση της εταιρείας σε κοντινές θέσεις εντός του ιδίου κτήματος, με εδαφικές λωρίδες, διπλάσιου πλάτους και έκτασης υπέρ του Δήμου. Επιπλέον, από την ίδια επιτροπή, είχε βεβαιωθεί ότι δεν θίγονταν συμφέροντα άλλων ιδιοκτησιών.
Η απόφαση δεν έλαβε έγκριση από την τότε Περιφερειακή Διοίκηση Πελοποννήσου για το λόγο ότι δεν είχε συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού συμβουλίου και είχε μόνο την πλειοψηφία των παρόντων, δηλαδή για καθαρά διαδικαστικούς λόγους και όχι λόγους ουσίας.
Ο κ.Σφυρής βρήκε την ευκαιρία και, μετά από τρία χρόνια, δηλαδή στις 31/12/2009!!!, απέστειλε το φάκελο της υπόθεσης στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου με προφανή σκοπό να προκαλέσει την δίωξη των δημοτικών συμβούλων που είχαν ψηφίσει θετικά και με απώτερο σκοπό να τους εξουδετερώσει από πολιτικούς του αντιπάλους.
Κατηγορούμενοι λοιπόν, ήταν όσοι ψήφισαν θετικά στην επικύρωση του πρακτικού: Αντωνόπουλος Αντώνης, Αντωνοπούλου Ασημίνα, Τορβάς Γιώργος, Τσαμαδός Γιάννης, Ελένης Βασίλης, Νόνη Θεοδώρα, Κοφινάς Κοσμάς, Μίζης Δημήτρης, Λάμπρου Τάσος, Μαναριώτης Χρήστος, Κοντογιάννης Γιάννης.
Το δικαστήριο, σήμερα, πρωτόδικα επέβαλε ποινή 8 μηνών με αναστολή στους ανωτέρω συμβούλους, με το σκεπτικό ότι με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήθελαν να ωφελήσουν την συγκεκριμένη εταιρεία. Οι σύμβουλοι, βέβαια που καταδικάστηκαν, άσκησαν έφεση.
Σε ό,τι μας αφορά εμάς τους δύο εν` ενεργεία Δημοτικούς Συμβούλους, εμείς με τις επαγγελματικές μας ιδιότητες δεν είχαμε  και δεν έχουμε καμιά επαγγελματική σχέση ή εξάρτηση με την συγκεκριμένη εταιρεία, ενώ άλλοι είχαν και επιθυμούν να έχουν ή να ανακτήσουν. Η τοπική μας κοινωνία μας ξεχωρίζει και μας εκλέγει επί πολλά χρόνια  στη θέση του Δημοτικού Συμβούλου για το ήθος μας, την ποιότητά μας, την ακάματη προσφορά μας για το καλό του τόπου. Μοναδικός γνώμονας για την ψήφο μας, που συμμετέχουμε, ήταν και θα είναι πάντοτε το συμφέρον του τόπου και των δημοτών μας.
Και πρέπει κάποτε να ξεκαθαριστεί, όταν μιλάμε για οικονομική ανάπτυξη αν την θέλουμε και πως την θέλουμε. Εμείς, πάντως θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του τόπου και των δημοτών μας κυρίως, ακόμα και αν κινδυνεύουμε με καταλογισμούς και με ποινικοποίηση των πράξεων μας από τους πολιτικούς μας αντιπάλους.
ΛΑΜΠΡΟΥ ΤΑΣΟΣ
ΤΣΑΜΑΔΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
`

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου