Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ κ.ΣΦΥΡΗΣ…



Σχετικά με δήθεν επεισόδιο που έγινε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ.Χειβιδόπουλου κατά τη σημερινή (13/02/2013) συνάντηση ο κ.Σφυρής για μια ακόμα φορά ψεύδεται ασύστολα προκειμένου να συγκαλύψει τις βαρύτατες ευθύνες του για την δημιουργία της υπερχωματερής στο Σταυρό Διδύμων με το κερασάκι του δεματοποιητή.
Αποτέλεσμα η σημερινή τραγική κατάσταση την οποία αναγκαστικά διαχειριζόμαστε από τη στιγμή που παραλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας και η οποία επιβαρύνει οικονομικά τους δημότες μας. Ο ίδιος ο κ.Σφυρής και ο τέως Περιφερειάρχης κ.Αγγελόπουλος είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τη δημιουργία αυτής της κατάστασης, να δεματοποιούνται δηλαδή τα σύμμεικτα απορρίμματα και να αποθηκεύονται εκεί επ’ αόριστον, χωρίς προορισμό και αποδέκτη.
Ο κ. Σφυρής είχε προσκληθεί από τον Δήμαρχο Δημήτρη Καμιζή, όπως και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης Φεβρουαρίου την οποία ο ίδιος καταψήφισε, να παραστεί μαζί με όλους τους συμβούλους και την επίδοση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Αργολίδας, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες 12 Φεβρουαρίου. Ο κ.Σφυρής λοιπόν ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας δεν καταδέχτηκε να παραστεί και έστειλε αντιπροσώπους, ενώ ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας παρέστη.
Κατά τη σημερινή διαδικασία που έγινε στις 10:30 το πρωί, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη κ.Χειβιδόπουλου και παρότι καθ’ ομολογία του κ.Χειβιδόπουλου εκλήθη μόνο ο Δήμαρχος (ο κ.Σφυρής δεν είχε προσκληθεί) και πριν ξεκινήσει η συζήτηση είχε ιδιαίτερη συνομιλία συνοδευόμενος μάλιστα από τον κ.Γεωργίου Σταύρο με τον κ.Χειβιδόπουλο. Όπως ήταν φυσικό όταν ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμιζής εκλήθη να περάσει στο γραφείο του κ.Χειβιδόπουλου και διαπίστωσε ότι είχε ξεκινήσει η συζήτηση, όπως άλλωστε ομολογεί και ο κ.Σφυρής, δήλωσε στον κ.Χειβιδόπουλο ότι σύμφωνα με τους δημοκρατικούς θεσμούς και τους νόμους για την τοπική αυτοδιοίκηση, ο εκάστοτε Δήμαρχος είναι αυτός που εκπροσωπεί το Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο και ανέμενε να τελειώσει η συζήτηση του κ.Σφυρή και του κ.Γεωργίου με τον κ.Χειβιδόπουλο. Ο κ.Χειβιδόπουλος απάντησε στο Δήμαρχο ότι ο κ.Σφυρής τον επεσκέφθη απρόσκλητος. Τότε ο κ.Σφυρής σηκώθηκε όρθιος φωνάζοντας «καλά αφού με διώχνετε φεύγω» και ακολουθούμενος από τον κ.Γεωργίου αποχώρησε.
Ουδείς λοιπόν εξεδίωξε τον κ.Σφυρή, αλλά ούτε και κανείς τον ακολούθησε να τον παρακαλέσει γονυπετώς να επιστρέψει. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που προκειμένου να δημιουργήσει σύγχυση και διάχυση των ευθυνών του σε άλλους τρέπεται σε φυγή.
Για το αποτέλεσμα των εκλογών του 2010 απεφάνθη ο λαός της Ερμιονίδας αλλά και το εκλογοδικείο στο οποίο αυτός προσέφυγε. Αν παρόλα αυτά, διεκδικεί ο ίδιος την εκπροσώπηση του Δήμου Ερμιονίδας, θα πρέπει να κάνει υπομονή τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες εκλογές. Τα έργα του και οι ημέρες του ως Δημάρχου του πρώην Δήμου Κρανιδίου για τέσσερα χρόνια, τόσο στη διαχείριση των απορριμμάτων όσο και στην καταστροφική κατάληξη – απένταξη του έργου της αποχέτευσης Κρανιδίου-Πορτοχελίου, θα μείνουν ανεξίτηλα στην μνήμη των δημοτών μας.
Τουλάχιστον αφού δεν είναι σε θέση να συνεργαστεί δημιουργικά ως αντιπολίτευση ας μην παρακωλύει τις προσπάθειές μας για να αντιμετωπίσουμε τις βαριές συνέπειες της καταστροφικής του τετραετίας.

Σταύρος Κούστας
Γιάννης Τσαμαδός
Αντιδήμαρχοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου