Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

   Επίσημη  ενημέρωση, έγινε πριν από λίγο, στην αποψινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, στην οποία παρευρίσκονται ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμιζής και ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Τσαμαδός, στην οποία  ανακοινώθηκε ότι:

  Με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ  πλέον η μεταφορά των απορριμμάτων σε οργανωμένους ΧΥΤΑ για όσους Δήμους έχουν παράνομους ΧΑΔΑ και Δεματοποιητές σύμμεικτων απορριμμάτων. Το κόστος μεταφοράς και εισόδου στο ΧΥΤΑ, θα βαρύνει τους Δήμους. Ταυτόχρονα, οι Δήμοι θα επιλέξουν, μέσα από σύντομες διαδικασίες του Φορέα Διαχείρισης  Στερεών Αποβλήτων, τους ΧΥΤΑ αποδέκτες των σύμμεικτων απορριμμάτων, ανάλογα με το κόστος μεταφοράς (απόσταση) και τα τέλη εισόδου στον ΧΥΤΑ.

  Η λύση αυτή, είναι προσωρινού χαρακτήρα, μέχρι να λειτουργήσει το σύστημα ήπιας διαχείρισης των απορριμμάτων με: Διαλογή στην πηγή – Ανακύκλωση - Κομποστοποίηση και νόμιμη διαχείριση του στερεού υπολείμματος (R.D.F.). Μετά την λειτουργία αυτών των μονάδων ήπιας διαχείρησης, στους ΧΥΤΑ, θα μεταφέρεται μόνο το R.D.F.

  Κατά συνέπεια, πλέον, δεν έχει νόημα η λειτουργία της  δεματοποίησης σύμμεικτων απορριμμάτων, απλά και μόνο για να ανεβάζει το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων. Με αυτό τον τρόπο, φαίνεται πλέον, ότι επιλύεται σε λογική βάση και το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στον Δήμο μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου