Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, την Παρασκευή 14 ΣεπτεμβρίουΈγινε χθες Παρασκευή η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας από την οποία μπορούμε να ξεχωρίσουμε και να σημειώσουμε τα εξής:
1       1)      Η ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση και ικανοποίηση ταυτόχρονα που υπήρξε, όταν ο Δήμαρχος μας Δημήτρης  Καμιζής ενημέρωσε το Συμβούλιο για την δωρεά προς τον Δήμο Ερμιονίδας του αείμνηστου Κωνσταντίνου Δημότση - Έλληνα. Ως γνωστόν ο εν λόγω αείμνηστος συμπολίτης μας μέσω της διαθήκης του δώρισε στον Δήμο Ερμιονίδας την οικία του στο Κρανίδι για να μετατραπεί σε ιστορικό λαογραφικό μουσείο, αγρόκτημα έκτασης περίπου 8 στρεμμάτων για την ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου καθώς και διακόσιες χιλιάδες ευρώ  τα οποία είναι κατατεθειμένα  στην τράπεζα για την κάλυψη της δαπάνης της ανέγερσης του κλειστού γυμναστηρίου. Ο εισηγητής Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Καμιζής, φανερά συγκινημένος και φορτισμένος, αναφέρθηκε στον αείμνηστο Κωνσταντίνο Δημότση - Έλληνα, στην διαπροσωπική σχέση εκτίμησης και εμπιστοσύνης που είχε μαζί του, στην ιδιαίτερη σημασία της δωρεάς του προς τον Δήμο Ερμιονίδας αλλά και της παλαιότερης  (δωρεά ασθενοφόρου) στο Κέντρο Υγείας  Κρανιδίου. Τόνισε δε ότι τέτοιες  γενναίες  πράξεις  αποτελούν  φωτεινά  παραδείγματα για την δημόσια ζωή και έχουν βαρύτατη σημασία στην σημερινή φθορά της κοινωνίας  και των αξιών και  της  δεινής  οικονομικής κατάστασης  της  χώρας  μας και του Δήμου μας .Στο  τέλος της ομιλίας του ο Δήμαρχος κάλεσε το Συμβούλιο να αποδώσει  ελάχιστο φόρο τιμής στον αείμνηστο συμπατριώτη μας τηρώντας ενός  λεπτού  σιγή , το οποίο και έγινε με όλους τους παρόντες  Δημοτικούς Συμβούλους όρθιους. Η όλη διαδικασία και η σεμνή παρουσίαση του θέματος αποτέλεσε πολιτικό μνημόσυνο του Δήμου Ερμιονίδας προς τον αείμνηστο δωρητή Κωνσταντίνο Δημότση - Έλληνα.
2       2)     Το Δημοτικό Συμβούλιο, πάλι μετά από εισήγηση του Δημάρχου, έκανε αποδεκτή την δωρεά του εφοπλιστή κυρίου Διαμαντίδη,  ο οποίος προσέφερε 30 στολές  στην Φιλαρμονική του Δήμου Ερμιονίδας. Ο εν λόγω δωρητής είναι ο ίδιος  προμηθευτής και χορηγός των στολών , χωρίς ο Δήμος Ερμιονίδας να υπεισέρχεται και να έχει οιαδήποτε οικονομική σχέση με την δωρεά. Στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφέρει και να ευχαριστήσει και την Κυρία Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη και τον κύριο Βασίλη Λαδά για τις παλαιότερες  δωρεές τους προς την Φιλαρμονική του Δήμου μας. Ιδιαίτερης μνείας αξίζει η αναφορά του Δημάρχου μας, ότι στην σημερινή δεινή οικονομική κατάσταση οι δωρεές προς τον Δήμο δίνουν σημαντική ανάσα στην λειτουργία του και είναι ευπρόσδεκτες από κάθε κατεύθυνση, αρκεί να διακατέχονται από διάθεση δημόσιας ειλικρινούς και αφιλοκερδούς προσφοράς, από πλήρη νομιμότητα και διαφάνεια και να μην  δημιουργούν καθεστώς ομηρίας και εξάρτησης  του Δήμου σε οποιοδήποτε επίπεδο, σημείο, απόφαση και δράση. Μετά από εισήγηση του Δημάρχου το Δημοτικό Συμβούλιο εκτός από την ομόφωνη αποδοχή της δωρεάς αποφάσισε να απευθύνει δημόσια αλλά και με επιστολή τις ευχαριστίες του προς τον εφοπλιστή κύριο Διαμαντίδη.
3       3)   Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η σχεδόν καθολική απουσία της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου και του ανεξάρτητου Συμβούλου κυρίου Τάσου Τζανή από την συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (παρών ήταν μόνο ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κύριος Αντωνόπουλος). Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστούμε την πολλαπλή σημαντικότητα και βαρύτητα που είχαν τα δύο πρώτα θέματα του Συμβουλίου που δεν ήταν άλλα από την μεγάλη δωρεά του αείμνηστου Κωνσταντίνου Δημότση - Έλληνα, αλλά και την σημαντική επίσης δωρεά του εφοπλιστή κυρίου Διαμαντίδη.  Δεν θα ήθελα να εκφέρω άποψη και να κάνω σχόλια για το συγκεκριμένο γεγονός. Οι δημότες και οι δημότισσες όμως πρέπει να το γνωρίζουν και ας το αξιολογήσουν ως αυτοί κρίνουν.
Σταύρος Κούστας
Αντιδήμαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου