Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ



Σήμερα διαβάσαμε μια ακόμα αποτυχημένη προσπάθεια του κ. Ανάργυρου Λεμπέση με το γνωστό ύφος και τις εκφράσεις, ύβρεις και απειλές (βρε, ρε, μωρέ και άλλες μοναδικής, προσωπικής και αποκλειστικής  προέλευσης εκφράσεις), με την οποία προσπαθεί να αποκρύψει και να αποποιηθεί τις πραγματικές ευθύνες του και ντυμένος με το προσωπείο του ‘’λαϊκού’’ δήθεν ηγέτη να εμφανίσει τα θύματα σαν θύτες.
Κ. Λεμπέση, οι δημοτικές εκλογές της 7ης Νοέμβρη του 2010 έγιναν, οι παρατάξεις και ο καθένας μας έθεσαν στην κρίση του λαού τις πολιτικές τους απόψεις, τα προγράμματά τους,  τις πρακτικές, τις δυνατότητές τους, το παρελθόν και την προσωπικότητα των μελών τους. Και ο λαός απεφάνθη. Και έδωσε σαφή εντολή και μεγάλη νίκη στην Πατριωτική Προοδευτική Συμπαράταξη Ερμιονίδας και ανέθεσε στον επικεφαλής της Δημήτρη Καμιζή την εντολή της διακυβέρνησης του Δήμου, εκτιμώντας την αξιοσύνη του, το διάβα του στην κοινωνία σαν Ιατρός, πολιτικός άνδρας και οικογενειάρχης. Οι εκλογές, λοιπόν, έγιναν, ο λαός μίλησε, αξιολόγησε και το αποτέλεσμα ήταν ένας κόλαφος για εσάς  (που κρυμμένος στα λαγούμια και σιωπηρός θέσατε τον εαυτό σας ως υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο), την παράταξή σας  και την παράταξη του κ.Σφυρή που αποδεδειγμένα πριμοδοτήσατε και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της παράταξής σας, που δεν κατάφεραν ούτε ένας να εκλεγούν ως Δημοτικοί Σύμβουλοι. Το σαφές μήνυμα των εκλογών προσπαθείτε να το προσπεράσετε και να το αποσιωπήσετε, εκφράζοντας μία υποτίμηση στη λαϊκή εντολή και εμφανίζοντας μια βαθιά αντιδημοκρατική νοοτροπία μη σεβασμού της ίδιας της θέλησης του λαού. Ο κόλαφος των δημοτικών εκλογών για εσάς, την παράταξή σας και τους συνοδοιπόρους σας φαίνεται ότι δεν σας έγινε μάθημα. Αυτός, όμως, που δεν μαθαίνει και δεν διδάσκεται από τη λαϊκή ρύση και βούληση είναι ιδανικός αυτόχειρας και η Ιστορία το έχει αποδείξει πάμπολλες φορές.
Επικαλείσθε ότι εσείς, ο κ.Σφυρής και ο κ.Μήτσου είχατε έμπνευση, σχέδιο και είχατε δρομολογήσει την ‘’άνοιξη’’ για τη διαχείριση των απορριμμάτων για τον Δήμο Ερμιονίδας. Καλά κάνετε και κατονομάζετε αυτήν την τριάδα γιατί για πρώτη φορά επώνυμα αναφέρετε τους υπεύθυνους του αναθέματος που δρομολογήσατε και δημιουργήσατε στον Σταυρό Διδύμων, ορμώμενοι από άνομα συμφέροντα και όχι μόνο. Το ποιος από τους τρεις είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο έγκλημα δεν μας ενδιαφέρει και είναι δικιά σας υπόθεση. Εκείνο που μας ενδιαφέρει, όμως, είναι αυτό που δημιουργήσατε και την δυστυχώς πολύ δύσκολα διαχειρίσιμη κατάσταση που έχει σήμερα διαμορφωθεί.
Όσον αφορά τη συνεργασία μου με τον Δήμαρχό μας Δημήτρη Καμιζή εσείς είστε ο πλέον αναρμόδιος να αναφερθείτε και να την κρίνετε. Διότι έχω και μαζί σας συνεργαστεί όταν είμαστε αντιπολίτευση το 1986-1990 στην τότε Κοινότητα Ερμιόνης με επικεφαλής τον Ηλία τον Δρούζα. Εκείνο που αποκόμισα από την τότε συνεργασία μας ήταν οι συνεχείς διαφοροποιήσεις σας στο τότε Κοινοτικό Συμβούλιο από αυτά που αποφασίζαμε σαν αντιπολίτευση και στα οποία αρχικά συμφωνούσατε. Και αυτό θα μου μείνει αξέχαστο και ανεξίτηλο. Μοναδικό σας προσόν ήταν να διαιρείτε την κοινωνία για να βασιλεύετε και εντέχνως να διαβάλετε πρόσωπα στο στενό και οικογενειακό τους περιβάλλον προκειμένου να πετύχετε τον σκοπό σας και για αυτό έχω ίδια εμπειρία.
Με τον κ.Καμιζή με συνδέει μία αγαστή σχέση συνεργασίας, ισοτιμίας, αλληλοεκτίμησης, διακονίας του κοινού συμφέροντος, διαφάνειας και σεβασμού και του ενός ευρώ των δημοτών μας. Και δεν ντρέπομαι ούτε θεωρώ υποτιμητικό για τον εαυτό μου να ομολογήσω ότι μέσα στον Δήμο και στην παράταξή μας έχω πάρα πολλά εκτιμήσει στο πρόσωπό του και ακόμα περισσότερα διδαχτεί από αυτόν.
Για τις προτροπές σας να με καθοδηγήσει και να μου υποδείξει ποια πολιτική θα ακολουθούσε στο θέμα των απορριμμάτων θέλω να σας πω τα εξής:
1.       Οι θέσεις μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι συλλογικά επεξεργασμένες και διακηρυγμένες καιρό τώρα και είμαστε ευτυχείς γιατί σήμερα υιοθετούνται από φορείς, Υπουργεία και συνδικαλιστικά όργανα των ΟΤΑ.
2.       Με τον Δήμαρχο δεν αναλωνόμαστε σε φιλολογικές συζητήσεις ως εσείς και οι συνεργάτες σας ίσως κάνατε ούτε έχουμε και του ίδιου τύπου σχέσεις ως εσείς είχατε, διότι ο Δήμαρχός μας Δημήτρης Καμιζής είναι σε θέση καθημερινής μάχης για να ανατρέψει τη φριχτή κατάσταση, την οποία παρέλαβε στον Δήμο Ερμιονίδας και με γενναίες πρωτοβουλίες και παραστάσεις κατάφερε να φέρει τον Δήμος μας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων και να πρωτοστατήσει στο κίνημα των Δημάρχων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ΟΤΑ. Τρέχει παντού για να μαζέψει τα συντρίμμια της εγκληματικής σας στάσης στο θέμα των απορριμμάτων, της απένταξης του έργου των 11εκατομ. ευρώ της αποχέτευσης του Δήμου Κρανιδίου και των συνεπειών της, να εξαφανίσει το αίσχος των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού της Θερμησίας και να λύσει το αποχετευτικό της Θερμησίας, να νομιμοποιήσει κάθε διαδικασία που αφορά τους βιολογικούς καθαρισμούς και να εξασφαλίσει για αυτούς δημοπρασίες στο μισό κόστος από ότι εσείς, να αναδείξει τους αρχαιολογικούς μας χώρους και τα μνημεία, να κάνει και να εκμεταλλευτεί γεωτρήσεις για να εξασφαλιστεί νερό για το Ηλιόκαστρο και τη Θερμησία και για τόσα άλλα που θα θέλαμε πολύ χρόνο για να τα αναφέρουμε. Συν τοις άλλοις ο Δήμαρχός μας έχει τη δεξιότητα και την ευαισθησία να παρίσταται και να εποπτεύει με την εμπειρία και τις γνώσεις του σε μικρά και μεγάλα έργα που επιτελούνται από τον Δήμο Ερμιονίδας (επισκευή του κατεστραμμένου και διαλυμένου αγωγού πόσιμου νερού από την Κοιλάδα, έργο που είχε παραδοθεί από τον Δήμαρχό μας σε λειτουργία και ευρέθηκε διαλυμένο και λεηλατημένο, αποθήκες φύλαξης των οχημάτων και των μηχανημάτων έργων στην Αγροτική Τράπεζα, εύρεσης και στην ουσία επανάκτησης του γκρέιντερ του Δήμου Ερμιόνης που εσείς είχατε εγκαταλείψει στα χέρια ιδιώτη, επιστασία στη βελτίωση του δημοτικού καταστήματος Ερμιόνης για κατασκευή καινούριων τουαλετών, στεγανοποίησης των παραθύρων και εξαφάνισης του αγωγού αποχέτευσης που χρόνια ανεχόσαστε να βγαίνει στο προαύλιο του Δημαρχείου). Και όχι μόνο τρέχει, αλλά ελέγχει και την ποιότητα εκτέλεσης των εργασιών, το κόστος και διαθέτει και προσωπικά μέσα και εργαλεία για πολλές δουλειές του Δήμου, προκειμένου να μειωθεί το κόστος. Επιπλέον στο διάβα του και μέσω των πολλαπλών υπηρεσιών προς την κοινωνία κατάφερε να αυξήσει την περιουσία του Δήμου με μεγάλες δωρεές συμπατριωτών μας ως έγινε και πρόσφατα με τη διαθήκη του Κωνσταντίνου Δημότση- Έλληνα τη στιγμή που εσείς με ελαφριά τη καρδία προχωρούσατε στην εκποίηση του κοινοτικού κτήματος στην Κουβέρτα Ερμιόνης (ευτυχώς δεν σας κάθισε κάτω από την αγωνιστική στάση συμπατριωτών μας και του κ. Ιωσήφ Γανώση που εσείς δολίως και τεχνηέντως τον εμφανίζετε συμφωνούντα μαζί σας στις ‘’μεγάλες’’ σας αποφάσεις).
3.       Εγώ σαν Αντιδήμαρχος καθαριότητας από την πρώτη στιγμή συνεπικουρούμενος και από άλλους άξιους Δημοτικούς Συμβούλους τους οποίους και ευχαριστώ αποδόθηκα σε έναν τιτάνιο αγώνα να διατηρήσω την καθαριότητα σε ανεκτά επίπεδα όταν εσείς από τον Δήμο Ερμιόνης δεν μας παραδώσατε τίποτα, ούτε μία σκούπα ούτε ένα φαράσι. Και στην μάχη αυτή μαζί με τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους και τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας πετυχαίνουμε καθημερινά καλύτερα αποτελέσματα και διεκδικούμε και το ακόμα καλύτερο. Και το σημαντικό για όλα αυτά είναι ότι τα κάνουμε με πολύ μικρότερο κόστος από ότι εσείς. Επιπλέον σαν Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος έδωσα τη μάχη της καθαριότητας μαζεύοντας ακόμα και απορρίμματα πίσω από απορριμματοφόρα σε πλήρη αντίθεση με το λιβελογράφημά σας ότι εσείς και η Ερμιόνη με ψηφίσατε για Αντιδήμαρχο των γραφείων και όχι για σκουπιδιάρη. Εσείς καταρχήν όχι μόνο δεν με ψηφίσατε αλλά με πολεμήσατε λυσσαλέα και βρώμικα. Με ψήφισε η Ερμιόνη και η επαρχία ολόκληρη (τους οποίους και ευχαριστώ), μου έδωσε το μήνυμα να είμαι μαχόμενος Δημοτικός Σύμβουλος και όσο είμαι εκεί θα είμαι έτσι είτε σας αρέσω είτε όχι. Εγώ αυτός είμαι και έτσι αντιλαμβάνομαι τον ρόλο διακονίας που έχω σαν Δημοτικός Σύμβουλος, σε αντίθεση και αντιδιαστολή με Δημοτικούς Συμβούλους της δικιάς σας θητείας και παράταξης. Σαν υπεύθυνος της οικονομικής δουλειάς του Δήμου μαζί με όλο το επιτελείο που ασχολείται με τα οικονομικά του Δήμου επιβάλλαμε τη διαφάνεια και τον έλεγχο και κατορθώσαμε με πολύ κόπο να διαμορφώσουμε σαφή εικόνα για το ακριβές ποσό των οφειλών των δύο πρώην Δήμων διότι ως γνωρίζετε υπάρχει έγγραφο με δική σας υπογραφή το οποίο αναφέρει ότι οι οφειλές του Δήμου Ερμιόνης προς τρίτους είναι ύψους σχεδόν διπλάσιου από τις πραγματικές (σαφής ένδειξη της σχέσης που είχατε με τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου Ερμιόνης και τις υπηρεσίες του). Επιπλέον με συνετή, σφιχτή πολιτική σεβασμού των οικονομικών του Δήμου και σε δύσκολα οικονομικά εποχές για όλους και για τον Δήμο, κατορθώσαμε να μειώσουμε αισθητά έως και να εκμηδενίσουμε το χρέος που είχαμε κληρονομήσει και να αποπληρώσουμε με νόμιμο τρόπο όλες εκείνες τις οφειλές (σε πρόσωπα που αποδεδειγμένα είχαν προσφέρει υπηρεσίες) του πρώην Δήμου Ερμιόνης, οι οποίες άλλες μεν ήταν υπηρεσιακά αστήριχτες (και υπάρχουν στοιχεία για αυτές) και άλλες που μας ήρθαν εκ των υστέρων χωρίς να τις έχετε αναφέρει.

Από ότι λοιπόν καταλαβαίνετε δεν περισσεύει χρόνος ούτε στον Δήμαρχο ούτε και σε εμένα να ασχοληθούμε με εσάς και τα επαίσχυντου ύφους και ήθους γραφόμενά σας. Εμείς μιλάμε με τα έργα και όχι με την άθλια γλώσσα και τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιείτε. Θα μπορούσα να δικαιολογήσω την κατάστασή σας αν σας καταλόγιζα απώλεια μνήμης (ας μου συγχωρέσει η Ιατρική τη χρήση του όρου αυτού διότι εγώ δάσκαλος είμαι και όχι πανεπιστήμονας, ως εσείς επαίρεστε για τον εαυτό σας).
Αν κάποτε καταφέρετε να βγείτε από ‘’της λήθης το πηγάδι’’ (πολύ δύσκολο από ότι φαίνεται), ίσως τότε ντραπείτε για όλα αυτά που εκφράζετε και τον τρόπο που τα εκφράζετε. Όσο λοιπόν είσαστε εκεί μέσα, από αυτό το βήμα που ασχολούμαι μαζί σας σήμερα, δεν θα ξανασχοληθώ. Εσείς αν θέλετε συνεχίστε. Θα γίνεται ακόμα πιο γραφικός και από ότι είσαστε…

Σταύρος Κούστας
Αντιδήμαροχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου