Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  

Στη συνάντηση που έγινε χθες στο Υπουργείο Οικονομικών της επιτροπής αγώνα με επικεφαλής το Δήμαρχο Δημήτρη Καμιζή και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη, παρευρέθησαν και οι Βουλευτές του νομού κ.κ. Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Μανιάτης και Δημήτρης Κοδέλας και ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κ.Γιώργος Τούσσας. Στην επιτροπή συμμετείχαν ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Σφυρής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών κ. Γιώργος Πουλής, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών κ. Δημήτρης Μονάς και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Παναγιώτης Λυγερός.

Στον Υφυπουργό ο Δήμαρχος Ερμιονίδας και τα μέλη της επιτροπής εξέθεσαν όλα τα σοβαρά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου και ζήτησαν την αναστολή και την ακύρωση της σχετικής απόφασης του Υπουργού κ. Στουρνάρα. Συνηγόρησαν υπέρ αυτού και οι παρευρισκόμενοι Βουλευτές. Ο Υφυπουργός κ. Μαυραγάνης δήλωσε ότι το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ., πλην αυτών των πρωτευουσών των νομών, αποτελεί δέσμευση που προέρχεται από τη μνημονιακή σύμβαση και όσες Δ.Ο.Υ. δεν κλείνουν με το πρώτο κύμα θα κλείσουν με το δεύτερο, εντός μηνός. Αναγνώρισε όμως απολογούμενος στα επιχειρήματα των μελών της επιτροπής αγώνα, ότι υπήρξε προχειρότητα σχετικά με την εφαρμογή της απόφασης, ιδιαίτερα για το κατά πόσον οι Δ.Ο.Υ. υποδοχής έχουν την ικανότητα και την ετοιμότητα να συγχωνεύσουν τις καταργούμενες Δ.Ο.Υ.

Ο Δήμαρχος πέραν των τεχνικών θεμάτων έθεσε και μείζονα πολιτικά ζητήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως το γεγονός ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν ερωτήθηκε αλλά ούτε και οι θέσεις που ανέλαβε με δική της πρωτοβουλία ελήφθησαν υπόψη, ούτε και οι Βουλευτές του νομού ερωτήθηκαν από τη γνωμοδοτική επιτροπή ειδικών του Υπουργείου. Επίσης ο Δήμαρχος τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. και άλλων δημόσιων υπηρεσιών, όπως σχεδιάζεται στη θεσμική συγκρότηση της τοπικής μας κοινωνίας.

Τα μέλη της επιτροπής έθεσαν επίσης ερωτήματα και θέματα σχετικά με τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν από την επιτροπή για τη γνωμοδότησή της (απόσταση, πληθυσμός, επιχειρήσεις, παραγωγικά στοιχεία των Δ.Ο.Υ., κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις στον τόπο κ.α.).

Ο Υφυπουργός μετά τη συζήτηση δεσμεύτηκε ότι εντός των προσεχών ημερών και πριν να εφαρμοστεί η απόφαση, η ειδική επιτροπή του Υπουργείου θα επανεξετάσει το θέμα του κλεισίματος της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου με την συμμετοχή εκπροσώπων της επιτροπής αγώνα και τους Βουλευτές του νομού, όπως ζητήθηκε.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου