Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η Δ.Ο.Υ. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ



Τη στιγμή που υπάρχει ολομέτωπη επίθεση σε κάθε θεσμό που οργανώνει την κοινωνική και οικονομική ζωή της Ερμιονίδας (αναστολή λειτουργίας Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου και πιθανολογούμενη αναστολή λειτουργίας του καταστήματος Ι.Κ.Α. Κρανιδίου και ποιος ξέρει τι άλλο θα ακολουθήσει), κάποιοι εκτελώντας εντολές άλλων, ως συνήθως, θέτουν σε πρώτη θέση ερωτήματα και δημιουργούν ζητήματα, που είναι αποπροσανατολιστικά και διασπαστικά του κοινού αγώνα που δίνει ο Δήμος μας και ο Δήμαρχός μας Δημήτρης Καμιζής με τους κοινωνικούς φορείς του τόπου μας και τους συμπολίτες, όχι μόνο για την ακύρωση αυτής της απόφασης, αλλά και για την προάσπιση της διατήρησης εν λειτουργία όλων των υπηρεσιών και φορέων που συνεισφέρουν στην αρμονική οικονομική και κοινωνική ζωή του Δήμου μας.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας θέλουμε να αναφέρουμε τα εξής:
1.      Η πρώτη απόφαση, περί το τέλος Ιουλίου, του Δημοτικού Συμβουλίου κοινοποιήθηκε άμεσα στο Υπουργείο Οικονομικών και στους Βουλευτές του Νομού Αργολίδας.
2.      Από τον Βουλευτή του Νομού κ. Μανιάτη πληροφορηθήκαμε ότι την ίδια μέρα που έλαβε την συγκεκριμένη απόφαση, έκανε επερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα.
3.      Η απάντηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα προς τον κ. Μανιάτη γνωστοποιήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ, μέσω Δελτίου Τύπου του κ. Μανιάτη.
4.      Η συγκεκριμένη απάντηση απεστάλη, μετά από αίτημά μας, στον Δήμο μας μέσω e-mail, χθες Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στις 9:58 το πρωί.

Τα γεγονότα, λοιπόν, αποδεικνύουν ότι ο κ. Μανιάτης έδειξε και δείχνει αρκετή ευαισθησία ασχολούμενος με το θέμα και μέσω της άμεσης επερώτησής του, αλλά και της αναβολής του προγραμματισμένου για σήμερα ταξιδιού του στις Βρυξέλες, για να παραβρεθεί στην σύσκεψη της επιτροπής του Δήμου και των Βουλευτών του νομού με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη.
Οι προσπάθειες της διάσπασης, της καπηλείας και της υπονόμευσης του αγώνα που δίνει ο Δήμος μας, ο Δήμαρχός μας και οι φορείς του τόπου μας, πέφτουν στο κενό και την απομόνωση και για μια ακόμα φορά οι συγκεκριμένοι κύκλοι αποδεικνύουν πως το μόνο που επιδιώκουν και αυτό που τους απασχολεί είναι το ίδιο μικροπολιτικό όφελος, παρά η επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας μέσα από την οικοδόμηση ενός ευρύτατου ενωτικού αγωνιστικού μετώπου.
Οι μέντορες της απόκρυψης και της παραχάραξης, για μια ακόμα φορά  προσπαθούν τις δικές τους προσφιλείς συνήθειες και πρακτικές να τις αποδώσουν σε πρόσωπα και θεσμούς που αν μη τι άλλο έχουν δώσει εξετάσεις για την ευθύτητα, τη διαφάνεια και την αγωνιστική στάση χρόνια τώρα. Προσπαθούν με γκεμπελίστικες, υπονομευτικές και διασπαστικές προσπάθειες να καλύψουν την αδυναμία και την ηττοπάθειά τους, που εκφράστηκε και μέσα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, με τη θέση συμβιβασμού ότι καλή θα ήταν και η λειτουργία της Δ.Ο.Υ. και σαν γραφείο και ας την αποδεχτούμε σε τελική ανάλυση, θέση που τελικά ατάκτως εγκατέλειψαν μετά την δική μας αποφασιστική πρόταση και στάση.
Τώρα είναι η ώρα της μάχης και αυτή πρέπει να τη δώσουμε ενωτικά και συντεταγμένα ο Δήμος, οι φορείς και οι δημότες της Ερμιονίδας. Αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση στους αρχιτέκτονες της συγκάλυψης, της παραχάραξης, του μικροπολιτικού οφέλους, της απένταξης μεγάλων έργων και της απεμπόλησης των κεκτημένων και του αγώνα των δημοτών μας.
Η ύπαρξη του Δήμου μας είναι άρρηκτα δεμένη με τις δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν προς όφελος των δημοτών και δεν έχει κανένα νόημα χωρίς αυτές. Προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος δίνει μεγάλο αγώνα, ο οποίος μπορεί να φτάσει ακόμα και σε πολύ δυναμικές αποφάσεις και ενέργειες και αυτό το έχει αποδείξει πολλάκις.


ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου